Makov kolač z bučo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE ZA MAKOVO POLNILO:
* 150 g mletega maka
* 80 g razkoščičenih datljev
* 250 ml mandljevega mleka
* ½ jedilne žlice lanenih semen
* 1 ½ jedilne žlice koruznega škroba

OPIS POSTOPKA
1. Skuhamo polovico mandljevega mleka.
2. Pretlačimo datlje s preostalim mandljevim mlekom dokler ne dobimo kreme. Dodamo laneno seme in vse skupaj ponovno pretlačimo.
3. Ko mleko zavre, odstranimo lonec in primešamo makovo seme in datljevo kremo. Ponovno zavremo z nenehnim mešanjem.
4. OhladiMO makovo seme.

SESTAVINE BUČNA PITA:
* 125 g ajdove moke
* 3-4 žlice mletih mandljev
* 2 jedilni žlički pecilnega praška
* 240 g bučnega pireja
* 115 g eritritola
* 115 g posnetega ali kokosovega olja
* ½ čajne žličke mlete vanilije
* 1 jedilna žlica limoninega soka
* 2 jedilni žlici začimb (1 čajno žličko cimeta, ¼ žlička muškatne oreščka, ¼ žličke ingverja, ¼ žličke muškatnega oreščka)
* ščep soli
* Chia jajce (1 žlico mletih lanenih semen zmešamo s 3 žlicami vode in počakamo 5 minut)

OPIS POSTOPKA: 
1. Pečico segrejEMO na 190 stopinj (zgornja in spodnja toplota).
2. Kremo bučnega pireja, Chia jajce (1 žlico mletih lanenih semen zmešamo s 3 žlicami vode in počakamo 5 minut), eritritol, margarino in vanilijo z limoninim sokom zmešamo v posodi.
3. Moko zmešamo s soljo, pecilnim praškom, mletimi mandlji in začimbami ter jo dodamo v bučno mešanico. Previdno premešamo, dokler ne nastane kremasta masa.
4. Kolač zlagamo v plasteh. Začnemo s plastjo bučne mase (pokrijte spodnji del modela). Potem izmenično dodajamo eno veliko žlico makovega semena in veliko žlico bučne mase na sredo kalupa, tako da nastane »vzorec zebre«. Zaključimo s plastjo bučne mase.
5. Kolač pečemo približno 40 minut v pečici na srednji tirnici.

Za serviranje po želji premažemo z bučno kokosovo kremo.

Opomba: Če še ostane kaj makove mase, jo lahko hranite v hladilniku za 1-2 dni in jo primešate v kašo ali jogurt. Idealna tudi kot nadev za palačinke;)

RECEPT PRIPRAVILA: Krisztina Berger

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek