Low carb torta z gozdnimi sadeži
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Low carb torta z gozdnimi sadeži

4

SESTAVINE:  
Biskvit:
* 2 jajci
* 1 velika žlica zmehčanega masla
* 50g mletih mandljev
* 2 žlici sladila eritritol
* ščep himalajske soli
* 1/2 pecilnega praška
Krema 1:
* 1,5 dl sladke smetane
* 50g mascarpone sira
* 2 dl spasiranih gozdnih sadežev
* 1/2 stroka vanilije
* 2-3 žlice sladila eritritol
* agar agar
Krema 2:
* 2 dl sladke smetane
* 2 žlici sladila eritritol
* 250g mascarpone sira
* 1 žlica instant kave

OPIS POSTOPKA: Biskvit: Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg. Rumenjake in sladilo penasto zmešamo. V mlete mandlje vmešamo pecilni prašek v katerega najprej vmešamo rumenjake in nato postopoma še sneg iz beljakov. Pečemo 20min na 200 stopinj.
Krema1: Gozdne sadeže odmrznemo in spasiramo, nato precedimo da se znebimo semen. V posodi zakuhamo sadeže in jim dodamo sladko smetano. Dodamo vanilijo in sladilo. Pustimo da se kuha približno 10minut in pazimo da ne zavre! Ta čas v 1dl vode umešamo želatino in pustimo da nabrekne (uporabite lahko tudi agar agar). Kremo, ki se je kuhala rahlo ohladimo, umešamo mascarpone in želatino. Vlijemo čez biskvit in postavimo v hladilnik dokler se ne strdi.
Krema2:  Smetano trdo stepemo. Mascarpone siru dodamo eritritol in kavo ter premešamo. Smetano in mascarpone previdno zmešamo skupaj in premažemo čez kremo iz gozdnih sadežev. Postavimo v hladilnik še za približno 1uro. 

ČAS PRIPRAVE: 60min + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Eva Kruh 
 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (4)

Malinca

Hojla Tina!
Spodaj lahko preberete kako se odmerja agar agar. Upam da vam bo kaj v pomoč.
Odmerjanje: 2 g (pribl. 1 čajna žlička) agar agar ustreza 6 listom želatine in želira 500 ml tekočine.

trdi žele: 1 čajna žlička agar agarja na skodelico tekočine
mehkejši žele: ½ - ¾ čajne žličke agar agarja na skodelico tekočine
marmelada: 1/3 - ½ čajne žličke agar agarja na skodelico tekočine
razni prelivi: ¼ čajna žlička agar agrja na skodelico tekočine

Tina Zupančič

Koliko agar agarja oz. želatine je potrebno uporabiti?

Malinca Nastja

Andreja klasičen obod za torto je najboljše uporabiti - 28 cm premera.

Andreja samec

Mmm zelo dobro se bere, hvala za recept....zanima pa me velikost oboda?