Low carb torta z gozdnimi sadeži

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.9)
Št. ocen: 16

SESTAVINE:  
Biskvit:
* 2 jajci
* 1 velika žlica zmehčanega masla
* 50g mletih mandljev
* 2 žlici sladila eritritol
* ščep himalajske soli
* 1/2 pecilnega praška
Krema 1:
* 1,5 dl sladke smetane
* 50g mascarpone sira
* 2 dl spasiranih gozdnih sadežev
* 1/2 stroka vanilije
* 2-3 žlice sladila eritritol
* agar agar
Krema 2:
* 2 dl sladke smetane
* 2 žlici sladila eritritol
* 250g mascarpone sira
* 1 žlica instant kave

OPIS POSTOPKA: Biskvit: Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg. Rumenjake in sladilo penasto zmešamo. V mlete mandlje vmešamo pecilni prašek v katerega najprej vmešamo rumenjake in nato postopoma še sneg iz beljakov. Pečemo 20min na 200 stopinj.
Krema1: Gozdne sadeže odmrznemo in spasiramo, nato precedimo da se znebimo semen. V posodi zakuhamo sadeže in jim dodamo sladko smetano. Dodamo vanilijo in sladilo. Pustimo da se kuha približno 10minut in pazimo da ne zavre! Ta čas v 1dl vode umešamo želatino in pustimo da nabrekne (uporabite lahko tudi agar agar). Kremo, ki se je kuhala rahlo ohladimo, umešamo mascarpone in želatino. Vlijemo čez biskvit in postavimo v hladilnik dokler se ne strdi.
Krema2:  Smetano trdo stepemo. Mascarpone siru dodamo eritritol in kavo ter premešamo. Smetano in mascarpone previdno zmešamo skupaj in premažemo čez kremo iz gozdnih sadežev. Postavimo v hladilnik še za približno 1uro. 

ČAS PRIPRAVE: 60min + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Eva Kruh 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek