Low Carb Malinina tortica z vanili maskarponejem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Low Carb Malinina tortica z vanili maskarponejem

SESTAVINE: 
* 2 jajci
* 25g masla (stopljenega)  
* 50g mletih mandljev
* 2 veliki žlici eritritola v prahu 
* ščepec soli
* polovico pecilnega praška ali sodo bikarbono ali vinski kamen, lahko pa tudi brez
Za obe kremi:
* 500g smetane za stepanje
* 500g maskarpone sira
* 250g malin, lahko tudi manj
* 6 velikih žlic eritritola v prahu 
* strok vanilije
* agar agar ali želatino (dodaš po občutku) 

OPIS POSTOPKA: Beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg. V drugi posodi zmešamo rumenjake, stopljeno maslo, eritritol v prahu, mlete mandlje in pecilni prašek. Nato k tej masi postopoma dodamo še sneg iz beljakov. Pečemo 20min na 200 stopinj. Priporočam, da počakaš da se podlaga speče in ohladi in šele nato začneš delati kremi.
Smetano stepemo z električnim mešalnikom. Nato ji dodamo maskarpone in cukerček v prahu in na rahlo zmešamo z mešalnikom. Zmes ločimo na dva dela. Enemu delu primešamo spasirane maline, drugemu pa strok vanilije ali aromo vanilije in ga zmešamo. Malinovi kremi postopoma dodajamo agar agar, dokler se krema ne začne strjevati. Takrat jo hitro namažemo na prej spečeno podlago. Damo na hladno. Ko se vse skupaj ohladi in strdi, isto naredimo z drugo kremo z vanilijo, dodamo agar agar in namažemo na malinino plast. Damo na hladno za kakšno urco ali dve in že lahko "pajsaš" brez obresti!

ČAS PRIPRAVE: 60 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Low Carb Dobrote

  * 2 jajci * 25g masla (stopljenega)   * 50g mletih mandljev * 2 veliki žlici eritritola v prahu  * ščepec soli * polovico pecilnega praška ali sodo bikarbono ali vinski kamen, lahko pa tudi brez  Beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg. V drugi posodi zmešamo rumenjake, stopljeno maslo, eritritol v prahu, mlete mandlje in pecilni prašek. Nato k tej masi postopoma dodamo še sneg iz beljakov. Pečemo 20min na 200 stopinj. Priporočam, da počakaš da se podlaga speče in ohladi in šele nato začneš delati kremi. Smetano stepemo z električnim mešalnikom. Nato ji dodamo maskarpone in cukerček v prahu in na rahlo zmešamo z mešalnikom. Zmes ločimo na dva dela. Enemu delu primešamo spasirane maline, drugemu pa strok vanilije ali aromo vanilije in ga zmešamo. Malinovi kremi postopoma dodajamo agar agar, dokler se krema ne začne strjevati. Takrat jo hitro namažemo na prej spečeno podlago. Damo na hladno. Ko se vse skupaj ohladi in strdi, isto naredimo z drugo kremo z vanilijo, dodamo agar agar in namažemo na malinino plast. Damo na hladno za kakšno urco ali dve in že lahko "pajsaš" brez obresti!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.