Linške oči
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Linške oči

1

Linške oči so eden izmed najbolj tipičnih receptov za piškote, ki še posebej ne smejo manjkati decembra. Lahko jih pripravimo z marmelado ali pa brez. Keksi pridejo zelo krhki in se kar stopijo v ustih.

SESTAVINE:
* 500 g bele pšenične gladke moke
* 1 žlička pecilnega praška
* 360 g masla (na sobni temperaturi)
* 150 g mletega sladkorja ali eritritol
* 100 mandljeve moke (ne razmaščene)
* 6 žlic mleka
* malo bio limonine lupinice
* marmelada

OPIS POSTOPKA:Moko presejemo in zmešamo s pecilnim praškom. Nato dodamo vse ostale sestavine. Dobro zgnetemo (na roke ali pa z električnim mešalnikom). Dobimo zelo mehko testo, zato ga moramo nujno vsaj za kakšno uro pustiti v hladilniku, da bomo piškote lažje oblikovali.

Hladno testo razvaljamo po pomokani deski. Razvaljamo približno 3 mm na debelo. Pripravimo si modelčke (velike in male za luknje), na pekač pa damo peki papir. Priporočam, da najprej pripravimo en pekač ''celih'' piškotov in potem naslednji pekač piškotov ''z luknjo'' na sredini.

Iz te mase pride 5-7 pekačev piškotov (odvisno kako skupaj jih boste polagali).

Pečemo jih v naprej ogreti pečici na 180 stopinjah, približno 10 minut (da se začnejo rahlo barvati na rjavo).

Piškote ohladimo. Piškote ''z luknjo'' posujemo z sladilom v prahu. Na ''cel'' piškot namažemo pol majhne žličke marmelade in pokrijemo s piškotom ''z luknjo''.

Linške oči lahko hranimo v zaprti posodi približno 3 tedne.

ČAS PRIPRAVE: približno 2 uri + hlajenje testa
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

* 500 g bele pšenične gladke moke * 1 žlička pecilnega praška * 360 g masla (na sobni temperaturi) * 150 g mletega sladkorja ali eritritol * 100 mandljeve moke (ne razmaščene) * 6 žlic mleka * malo bio limonine lupinice * marmelada Moko presejemo in zmešamo s pecilnim praškom. Nato dodamo vse ostale sestavine. Dobro zgnetemo (na roke ali pa z električnim mešalnikom). Dobimo zelo mehko testo, zato ga moramo nujno vsaj za kakšno uro pustiti v hladilniku, da bomo piškote lažje oblikovali. Hladno testo razvaljamo po pomokani deski. Razvaljamo približno 3 mm na debelo. Pripravimo si modelčke (velike in male za luknje), na pekač pa damo peki papir. Priporočam, da najprej pripravimo en pekač ''celih'' piškotov in potem naslednji pekač piškotov ''z luknjo'' na sredini. Iz te mase pride 5-7 pekačev piškotov (odvisno kako skupaj jih boste polagali). Pečemo jih v naprej ogreti pečici na 180 stopinjah, približno 10 minut (da se začnejo rahlo barvati na rjavo). Piškote ohladimo. Piškote ''z luknjo'' posujemo z sladilom v prahu. Na ''cel'' piškot namažemo pol majhne žličke marmelade in pokrijemo s piškotom ''z luknjo''. Linške oči lahko hranimo v zaprti posodi približno 3 tedne.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Marina Kiren

Piškoti so odlični, hitro narejeni,tudi za začetnike, edina pomanjklivost je, da jih prehitro zmanjka, neglede na količino napečenih!Dober tek!