Limonina rolada
Popolna sladica za pomladne in poletne dni – hitro pripravljena, osvežilna in tako dobra, da prepriča prav vsakogar.
SESTAVINE:
Biskvit:
* 5 jajc
* 5 velikih žlic sladkorja
* 5 velikih žlic moke
* 1/2 pecilnega praška
* sladka voda
Limonina krema:
* 350 ml smetane za stepanje
* 250 g grškega jogurta
* 4 žlice sladkorja v prahu
* 100 ml limoninega soka
* 3 lističi želatine
OPIS POSTOPKA:
Priprava biskvita:
Jajca in sladkor stepamo do penaste mase – približno 10 minut. Nato previdno z leseno kuhalnico vmešamo moko in pecilni prašek, da zmes ostane rahla. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 °C približno 10 minut. Ko je biskvit pečen, ga še toplega ločimo od papirja in navlažimo s sladkano vodo.
Pečen biskvit zvijemo v rolado in pustimo, da se ohladi – v tem času pripravimo kremo.
Priprava kreme:
Smetano stepemo in ji dodamo grški jogurt, sladkor v prahu in limonin sok. Lističe želatine položimo v kozico z minimalno količino vode, rahlo segrejemo in med mešanjem z metlico popolnoma raztopimo. Stopljeno želatino vlijemo v kremo in dobro, a nežno premešamo.
Kremo enakomerno premažemo po razvitem roladnem biskvitu, nato ga ponovno zvijemo in ovijemo v aluminijasto folijo. Rolado postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.
Postrežemo ohlajeno, okrašeno s svežo meto in zamrznjenimi malinami.
Za diabetike:
Navaden sladkor nadomestite z eritritolom, sladko smetano pa z rastlinsko različico.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
vaš opis pa takšen, da ne more iti nič narobej.
Hvala za čudovit recept.
Lepo vas pozdravljam.
Manja