Limonina krema in gozdni sadeži

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:  
Krema:
* 180 g grškega jogurta
* 2 žlice sladkorja sukrin v prahu
* 1 bio limona
* 250 ml sladke smetane
Preliv:
* 150g svežih gozdnih sadežev
* 3 žlice sladkorja sukrin v prahu
* 2g agar agarja 

OPIS POSTOPKA:
 
KREMA: Limono dobro očistimo in nastrgamo limonino lupinico. V večji skledi z ročno metlico zmešamo nastrgano limono, skupaj z jogurtom in sladkorjem. Stepemo sladko smetano in jo počasi vmešamo v jogurt. S pripravljeno kremo napolnimo kozarčke in jih za 2-3 ure shranimo v hladilnik, da se limonina krema popolnoma strdi.
PRELIV: Gozdne sadeže preberemo, speremo in odcedimo. Skupaj s sladkorjem in 1 dcl vode, jih stresemo v kozico in na zmerni temperaturi počasi zavremo. Ko tekočina zavre, kozico odstavimo in sadeže s paličnim mešalnikom zmešamo. Dodamo agar agar in ponovno zavremo, pustimo vreti 1 minuto. Zmešamo in pustimo, da se preliv nekoliko ohladi in strdi – približno pol ure. Čez ohlajeno limono kremo, polijemo preliv, okrasimo in postavimo v hladilnik še za pol ure.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana K.

SESTAVINE:  Krema: * 180 g grškega jogurta * 2 žlice sladkorja sukrin v prahu * 1 bio limona * 250 ml sladke smetane Preliv: * 150g svežih gozdnih sadežev * 3 žlice sladkorja sukrin v prahu * 2g agar agarja  OPIS POSTOPKA: KREMA: Limono dobro očistimo in nastrgamo limonino lupinico. V večji skledi z ročno metlico zmešamo nastrgano limono, skupaj z jogurtom in sladkorjem. Stepemo sladko smetano in jo počasi vmešamo v jogurt. S pripravljeno kremo napolnimo kozarčke in jih za 2-3 ure shranimo v hladilnik, da se limonina krema popolnoma strdi. PRELIV: Gozdne sadeže preberemo, speremo in odcedimo. Skupaj s sladkorjem in 1 dcl vode, jih stresemo v kozico in na zmerni temperaturi počasi zavremo. Ko tekočina zavre, kozico odstavimo in sadeže s paličnim mešalnikom zmešamo. Dodamo agar agar in ponovno zavremo, pustimo vreti 1 minuto. Zmešamo in pustimo, da se preliv nekoliko ohladi in strdi – približno pol ure. Čez ohlajeno limono kremo, polijemo preliv, okrasimo in postavimo v hladilnik še za pol ure. ČAS PRIPRAVE: 30 minRECEPT SESTAVILA: Malinca Ana K.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek