Limonina krema in gozdni sadeži
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Limonina krema in gozdni sadeži

SESTAVINE:  
Krema:
* 180 g grškega jogurta
* 2 žlice sladkorja eritritol
* 1 bio limona
* 250 ml sladke smetane
Preliv:
* 150g svežih gozdnih sadežev
* 3 žlice sladkorja eritritol 
* 2g agar agarja 

OPIS POSTOPKA: 
KREMA: Limono dobro očistimo in nastrgamo limonino lupinico. V večji skledi z ročno metlico zmešamo nastrgano limono, skupaj z jogurtom in sladkorjem. Stepemo sladko smetano in jo počasi vmešamo v jogurt. S pripravljeno kremo napolnimo kozarčke in jih za 2-3 ure shranimo v hladilnik, da se limonina krema popolnoma strdi.
PRELIV: Gozdne sadeže preberemo, speremo in odcedimo. Skupaj s sladkorjem in 1 dcl vode, jih stresemo v kozico in na zmerni temperaturi počasi zavremo. Ko tekočina zavre, kozico odstavimo in sadeže s paličnim mešalnikom zmešamo. Dodamo agar agar in ponovno zavremo, pustimo vreti 1 minuto. Zmešamo in pustimo, da se preliv nekoliko ohladi in strdi – približno pol ure. Čez ohlajeno limono kremo, polijemo preliv, okrasimo in postavimo v hladilnik še za pol ure.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana K.
     KREMA: Limono dobro očistimo in nastrgamo limonino lupinico. V večji skledi z ročno metlico zmešamo nastrgano limono, skupaj z jogurtom in sladkorjem. Stepemo sladko smetano in jo počasi vmešamo v jogurt. S pripravljeno kremo napolnimo kozarčke in jih za 2-3 ure shranimo v hladilnik, da se limonina krema popolnoma strdi. PRELIV: Gozdne sadeže preberemo, speremo in odcedimo. Skupaj s sladkorjem in 1 dcl vode, jih stresemo v kozico in na zmerni temperaturi počasi zavremo. Ko tekočina zavre, kozico odstavimo in sadeže s paličnim mešalnikom zmešamo. Dodamo agar agar in ponovno zavremo, pustimo vreti 1 minuto. Zmešamo in pustimo, da se preliv nekoliko ohladi in strdi – približno pol ure. Čez ohlajeno limono kremo, polijemo preliv, okrasimo in postavimo v hladilnik še za pol ure.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.