Lešnikovi piškoti

Oceni objavo z 1 do 5:
(4)
Št. ocen: 3

SESTAVINE(Za 25-30 piškotov):
*
120 g masla (sobne temperature) 
* 40 g naravnega sladila (kokosov sladkor, eritritol ali stevija)
* 1 manjše jajce
* vanilijev ekstrakt
* 1 žlička cimeta (po želji)
* 50 g mletih lešnikov
* 170 g pirine bele moke
* ščep soli
* sladkor ali stevija v prahu za posip 

OPIS POSTOPKA: Za pripravo piškotov potrebujemo maslo sobne temperature, ki se je že dobro zmehčalo (nekaj ur pred pripravo piškotov maslo vzamemo iz hladilnika). Mehkemu maslu dodamo sladilo, vanilijev ekstrakt, cimet (po želji) in manjše jajce. Vse sestavine stepemo v penasto zmes. K masleni mešanici presejemo mešanico moke in pecilnega praška. Premešamo, nato dodamo ščep soli in mlete lešnike. Umesimo testo. Testo damo na hladno za vsaj eno uro. Ko se testo učvrsti, se lotimo priprave piškotov. Piškote oblikujemo v kroglice in polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih pri 180 °C 13-15 minut. Še tople piškote povaljamo v sladkorju v prahu.
Pa dober tek :)

ČAS PRIPRAVE: 10 minut (hlajenje približno eno uro, čas peke prib. 15 minut)
RECEPT PRIPRAVILA:
Urška Škorjanc

SESTAVINE(Za 25-30 piškotov): * 120 g masla (sobne temperature) * 40 g naravnega sladila (kokosov sladkor, eritritol ali stevija)* 1 manjše jajce * vanilijev ekstrakt * 1 žlička cimeta (po želji) * 50 g mletih lešnikov * 170 g pirine bele moke * ščep soli * sladkor ali stevija v prahu za posip  OPIS POSTOPKA: Za pripravo piškotov potrebujemo maslo sobne temperature, ki se je že dobro zmehčalo (nekaj ur pred pripravo piškotov maslo vzamemo iz hladilnika). Mehkemu maslu dodamo sladilo, vanilijev ekstrakt, cimet (po želji) in manjše jajce. Vse sestavine stepemo v penasto zmes. K masleni mešanici presejemo mešanico moke in pecilnega praška. Premešamo, nato dodamo ščep soli in mlete lešnike. Umesimo testo. Testo damo na hladno za vsaj eno uro. Ko se testo učvrsti, se lotimo priprave piškotov. Piškote oblikujemo v kroglice in polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih pri 180 °C 13-15 minut. Še tople piškote povaljamo v sladkorju v prahu. Pa dober tek :) ČAS PRIPRAVE: 10 minut (hlajenje približno eno uro, čas peke prib. 15 minut)RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc Za pripravo piškotov potrebujemo maslo sobne temperature, ki se je že dobro zmehčalo (nekaj ur pred pripravo piškotov maslo vzamemo iz hladilnika). Mehkemu maslu dodamo sladilo, vanilijev ekstrakt, cimet (po želji) in manjše jajce. Vse sestavine stepemo v penasto zmes. K masleni mešanici presejemo mešanico moke in pecilnega praška. Premešamo, nato dodamo ščep soli in mlete lešnike. Umesimo testo. Testo damo na hladno za vsaj eno uro. Ko se testo učvrsti, se lotimo priprave piškotov. Piškote oblikujemo v kroglice in polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih pri 180 °C 13-15 minut. Še tople piškote povaljamo v sladkorju v prahu. Pa dober tek :)
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek