zapri

Teden daril ❤ Preveri akcijske cene >>>

Košarica
slovenian

Tinca Malinca
ti vedno z veseljem pomaga in svetuje!

info@malinca.si

051 244 557

Lešnikovi piškoti

Oceni recept z 1 do 5 malinc:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE(Za 25-30 piškotov):
*
120 g masla (sobne temperature) ali nadomestek masla
* 40 g rjavega sladkorja ali katero drugo sladilo
* 1 manjše jajce
* vanilijev ekstrakt
* žlička cimeta (po želji)
* 50 g mletihlešnikov
* 170 g pirine bele moke
* ščep soli
* sladkor v prahu za posip ali kakšno drugo sladilo

OPIS POSTOPKA: Za pripravo piškotov potrebujemo maslo sobne temperature, ki se je že dobro zmehčalo (nekaj ur pred pripravo piškotov maslo vzamemo iz hladilnika). Mehkemu maslu dodamo sladkor, vanilijev ekstrakt, cimet (po želji) in manjše jajce. Vse sestavine stepemo v penasto zmes. K masleni mešanici presejemo mešanico moke in pecilnega praška. Premešamo, nato dodamo ščep soli in mlete lešnike. Umesimo testo. Testo damo na hladno za vsaj eno uro. Ko se testo učvrsti, se lotimo priprave piškotov. Piškote oblikujemo v kroglice in polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih pri 180 °C 13-15 minut. Še tople piškote povaljamo v sladkorju v prahu.
Pa dober tek :)

ČAS PRIPRAVE: 10 minut (hlajenje približno eno uro, čas peke prib. 15 minut)
RECEPT PRIPRAVILA:
Urška Škorjanc

SESTAVINE(Za 25-30 piškotov): * 120 g masla (sobne temperature) ali nadomestek masla * 40 g rjavega sladkorja ali katero drugo sladilo * 1 manjše jajce * vanilijev ekstrakt * žlička cimeta (po želji) * 50 g mletihlešnikov * 170 g pirine bele moke * ščep soli * sladkor v prahu za posip ali kakšno drugo sladilo OPIS POSTOPKA: Za pripravo piškotov potrebujemo maslo sobne temperature, ki se je že dobro zmehčalo (nekaj ur pred pripravo piškotov maslo vzamemo iz hladilnika). Mehkemu maslu dodamo sladkor, vanilijev ekstrakt, cimet (po želji) in manjše jajce. Vse sestavine stepemo v penasto zmes. K masleni mešanici presejemo mešanico moke in pecilnega praška. Premešamo, nato dodamo ščep soli in mlete lešnike. Umesimo testo. Testo damo na hladno za vsaj eno uro. Ko se testo učvrsti, se lotimo priprave piškotov. Piškote oblikujemo v kroglice in polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih pri 180 °C 13-15 minut. Še tople piškote povaljamo v sladkorju v prahu. Pa dober tek :) ČAS PRIPRAVE: 10 minut (hlajenje približno eno uro, čas peke prib. 15 minut)RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc Za pripravo piškotov potrebujemo maslo sobne temperature, ki se je že dobro zmehčalo (nekaj ur pred pripravo piškotov maslo vzamemo iz hladilnika). Mehkemu maslu dodamo sladkor, vanilijev ekstrakt, cimet (po želji) in manjše jajce. Vse sestavine stepemo v penasto zmes. K masleni mešanici presejemo mešanico moke in pecilnega praška. Premešamo, nato dodamo ščep soli in mlete lešnike. Umesimo testo. Testo damo na hladno za vsaj eno uro. Ko se testo učvrsti, se lotimo priprave piškotov. Piškote oblikujemo v kroglice in polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih pri 180 °C 13-15 minut. Še tople piškote povaljamo v sladkorju v prahu. Pa dober tek :)

Izdelki, ki smo jih uporabili v receptu:

Dodaj komentar
« Nazaj
Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.