Ledeni veter brez glutena in laktoze
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ledeni veter brez glutena in laktoze

1

SESTAVINE:
Testo:
* 9 beljakov
* 150 g eritritola
* 1 jž limone
Krema 1:
* 9 rumenjakov
* 4 jž brezglutenske moke
* 2 dcl kokosovega mleka
* 150 g masla (spenjenega)
* 20 g beljakovin - okus kokos (nadomestite lahko s kokosovo moko)
* 1 jž eritritola 
Krema 2:
* 500 ml kokosove smetane za stepanje
Nadev:
* Jagode
* Kivi
* Banane

OPIS POSTOPKA: Beljake in rumenjake ločimo. Beljake stepemo do čvrstega, dodamo eritritol in limono. Maso za testo razdelimo v večjem širšem - plitvem pekaču, ga prekrijemo s peki papirjem, katerega smo predhodno namazali z maslom. Pekač potisnemo v pečico in testo pečemo v predhodno segreti pecici na 150°C, 90 minut.
Pripravimo kremo 1. Vse sestavine razen masla, zmešamo in v kozici na zmernem ognju počasi mešamo dokler ne dobimo lepo gosto maso. V ohlajeno kremo primešamo spenjeno maslo, ki jo nato razdelimo na približno tri enake dele.
Krema 2 - kokosovo smetano stepemo in razdelimo na tri enake dele (nekaj jo shranimo za celoten premaz sladice). Pripravimo sadje, ga narežemo na tanjše rezine (po potrebi operemo, olupimo).
Testo ohladimo in razdelimo na tri enake dele. Na poljuben pladenj položimo prvo plast testa, ki ga najprej namažemo s kremo 1, obložimo s sadjem (jaz sem začela z jagodami), sledi krema 2 - kokosova smetana, ki jo prav tako po celotni površini lepo premažemo. Nato sledi druga plast testa, ki ga prav tako namažemo s kremo 2, nadevamo s sadjem (kivi) in premažemo s kokosovo smetano. Ostane nam še zadnja - tretja plast testa. Postopek ponovimo in nadevamo z bananami. Kokosovo smetano, ki smo jo prihranili premažemo na celotno površino sladice, ki jo postavimo v hladilnik in jo pustimo čez noč počivati, da se okusi lepo prevzamejo in se sladica lepo zmehča. 

ČAS PRIPRAVE: 120 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat (njen blog)

 Beljake in rumenjake ločimo. Beljake stepemo do čvrstega, dodamo eritritol in limono. Maso za testo razdelimo v večjem širšem - plitvem pekaču, ga prekrijemo s peki papirjem, katerega smo predhodno namazali z maslom. Pekač potisnemo v pečico in testo pečemo v predhodno segreti pecici na 150°C, 90 minut. Pripravimo kremo 1. Vse sestavine razen masla, zmešamo in v kozici na zmernem ognju počasi mešamo dokler ne dobimo lepo gosto maso. V ohlajeno kremo primešamo spenjeno maslo, ki jo nato razdelimo na približno tri enake dele. Krema 2 - kokosovo smetano stepemo in razdelimo na tri enake dele (nekaj jo shranimo za celoten premaz sladice). Pripravimo sadje, ga narežemo na tanjše rezine (po potrebi operemo, olupimo). Testo ohladimo in razdelimo na tri enake dele. Na poljuben pladenj položimo prvo plast testa, ki ga najprej namažemo s kremo 1, obložimo s sadjem (jaz sem začela z jagodami), sledi krema 2 - kokosova smetana, ki jo prav tako po celotni površini lepo premažemo. Nato sledi druga plast testa, ki ga prav tako namažemo s kremo 2, nadevamo s sadjem (kivi) in premažemo s kokosovo smetano. Ostane nam še zadnja - tretja plast testa. Postopek ponovimo in nadevamo z bananami. Kokosovo smetano, ki smo jo prihranili premažemo na celotno površino sladice, ki jo postavimo v hladilnik in jo pustimo čez noč počivati, da se okusi lepo prevzamejo in se sladica lepo zmehča. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Nina Lazar

Super ste :)