Ledeni čaj iz smrekovih vrščikov
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ledeni čaj iz smrekovih vrščikov

SESTAVINE:

* peščica posušenih smrekovih vršičkov

* limona

* naravno sladilo po želji




OPIS POSTOPKA: Iz posušenih smrekovih vršičkov skuhamo čaj in ga pustimo, da se ohladi. Limono narežemo na trikotnike in jih položimo na dno kozarčka. Vršički pri kuhanju ponavadi ostanejo v prvotnem stanju, zato jih zaradi dekoracije lahko pustimo v samem napitku. V ohlajen čaj damo pol žličke naravnega skladila (agavin sirup, javorjev sirup) in ga prelijemo po limonah in vršičkih ter okrasimo po željah. Pijači lahko dodamo led v kockah ali zdrobljenega in okusen ter zdrav napitek je pripravljen.

Predlog: Suhe ali pa sveže vršičke skupaj z vodo lahko zamrznemo v pripomočkih za delanje ledu in tako dobimo osvežilen in zanimiv dodatek.



ČAS PRIPRAVE: 5 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Mateja P.


,* peščica posušenih smrekovih vršičkov ,* limona ,* naravno sladilo po želji , , Iz posušenih smrekovih vršičkov skuhamo čaj in ga pustimo, da se ohladi. Limono narežemo na trikotnike in jih položimo na dno kozarčka. Vršički pri kuhanju ponavadi ostanejo v prvotnem stanju, zato jih zaradi dekoracije lahko pustimo v samem napitku. V ohlajen čaj damo pol žličke naravnega skladila (agavin sirup, javorjev sirup) in ga prelijemo po limonah in vršičkih ter okrasimo po željah. Pijači lahko dodamo led v kockah ali zdrobljenega in okusen ter zdrav napitek je pripravljen. Predlog: Suhe ali pa sveže vršičke skupaj z vodo lahko zamrznemo v pripomočkih za delanje ledu in tako dobimo osvežilen in zanimiv dodatek.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.