Ledeni čaj iz smrekovih vrščikov
SESTAVINE:
* peščica posušenih smrekovih vršičkov
* limona
* naravno sladilo po želji
OPIS POSTOPKA: Iz posušenih smrekovih vršičkov skuhamo čaj in ga pustimo, da se ohladi. Limono narežemo na trikotnike in jih položimo na dno kozarčka. Vršički pri kuhanju ponavadi ostanejo v prvotnem stanju, zato jih zaradi dekoracije lahko pustimo v samem napitku. V ohlajen čaj damo pol žličke naravnega skladila (agavin sirup, javorjev sirup) in ga prelijemo po limonah in vršičkih ter okrasimo po željah. Pijači lahko dodamo led v kockah ali zdrobljenega in okusen ter zdrav napitek je pripravljen.
Predlog: Suhe ali pa sveže vršičke skupaj z vodo lahko zamrznemo v pripomočkih za delanje ledu in tako dobimo osvežilen in zanimiv dodatek.
ČAS PRIPRAVE: 5 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Mateja P.
Komentarji (0)