LCHF Štrudelj

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE: 
TESTO:
* 110 g mandljeve razmaščene moke
* 60 g kokosove fino mlete moke
* 30 g fiber fin (sukrin) moke
* 30 g psilum moke
* 10 g masla
* 30 g kokosovega olja
* 2 jajci
* 200 ml vode
* 1 JŽ jabočni kis
NADEV:
* 400 g mlade bučke
* 5 JŽ eritritola
* 300 g kisle smetane
* cimet 


OPIS POSTOPKA: Bučko naribamo in dodamo 2 JŽ eritritola. Vse suhe sestavine zmešamo, dodamo jajci, maslo in kokosovo maščobo in prelijemo s toplo vodo in dodamo kis. Dobro zgnetemo, oblikujemo kroglo in pustimo počivati 10 min. Nato maso razvaljamo med dvema peki papirjema. Testo premažemo s kislo smetano, nadevamo z naribano bučko in potrosimo s eritritolom. Pecivo zvijemo s pomočjo peki papirja, prenesemo v pekač, prebodemo z vilico ali nožem in pečemo 20 min na 200°C in še 30 min na 180°C. 

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek