LCHF mascarpone pita z gozdnimi sadeži
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

LCHF mascarpone pita z gozdnimi sadeži

3

SESTAVINE: 
Testo:
* 120g mandljeve moke
* 30g kokosove moke
* 100g kokosovega olja
* 1 jajce
* cimet
Nadev:
* 250g mascarpone sira
* 100g pasirane skute
* 0,5 dcl smetane za stepanje
* 1 JŽ vanilijevega ekstrakta
* sladkor burbonske vanilije (ali strok)
* eritritol po občutku (cca. 20g - 80g odvisno koliko ste sladkosnedi)
* sok polovice limone
Zadnja plast pite je sestavljena iz poljubnega oz. vašega najljubšega sadja. Sama sem tokrat uporabila mešane gozdne sadeže in jagode.

OPIS POSTOPKA: V posodo stresemo moko, ji dodamo stopljeno kokosovo maščobo in premešamo. V posebni posodi zmešamo jajce in ga prilijemo k moki in kokosovi maščobi ter dobro premešamo. Testo zavijemo v folijo za živila in ga za 1h postavimo v hladilnik. Po uri nestrpnega čakanja ga malo otoplimo na sobni temperaturi in še enkrat dobro pregnetemo. Medtem pečico segrejemo na 180°C. Če je pretrdo dodamo malo kisle ali sladke smetane, lahko tudi kanček mleka (rastlinskega seveda). Pekač za pito posujemo s cimetom in z roko razporedimo testo po pekaču. Pečemo 10min. Nato vzamemo iz pečice in pustimo, da se malo ohladi.
Vse sestavine za nadev dobro zmiksamo, da se sestavine zares prepletejo in kremo razporedimo po ohlajenem testu za pito. Pito pečemo na 180°C še 20min. Ko je pečena, jo vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Nato jo okrasimo z poljubnim sadjem - sama sem izbrala mešane gozdne sadeže in jagode, ki so načeloma ena najbolj zdravih vrst sadja
Pa prijetno sladkanje! 

ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Grozde 

   V posodo stresemo moko, ji dodamo stopljeno kokosovo maščobo in premešamo. V posebni posodi zmešamo jajce in ga prilijemo k moki in kokosovi maščobi ter dobro premešamo. Testo zavijemo v folijo za živila in ga za 1h postavimo v hladilnik. Po uri nestrpnega čakanja ga malo otoplimo na sobni temperaturi in še enkrat dobro pregnetemo. Medtem pečico segrejemo na 180°C. Če je pretrdo dodamo malo kisle ali sladke smetane, lahko tudi kanček mleka (rastlinskega seveda). Pekač za pito posujemo s cimetom in z roko razporedimo testo po pekaču. Pečemo 10min. Nato vzamemo iz pečice in pustimo, da se malo ohladi. Vse sestavine za nadev dobro zmiksamo, da se sestavine zares prepletejo in kremo razporedimo po ohlajenem testu za pito. Pito pečemo na 180°C še 20min. Ko je pečena, jo vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Nato jo okrasimo z poljubnim sadjem - sama sem izbrala mešane gozdne sadeže in jagode, ki so načeloma ena najbolj zdravih vrst sadja Pa prijetno sladkanje! 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (3)

Malinca Nastja

Hojla. Pekač je premera 26 cm.

Romana

Za kako velik pekač so te sestavine? Hvala.

Janez KRIŽAJ

Na fotki je korenina zelene in nekaj zelenja.