LCHF mandljeve žemljice

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.7)
Št. ocen: 3

Ta recept je neverjetno enostaven za pripravo in zelo okusen. Žemljice lahko pojemo same ali jih uporabimo za LCHF hamburgerje.

SESTAVINE:
*125g mozarelle-narezane
*30g kremnega sira
*135g mandljeve moke (priporočam razmaščeno moko)
*35g mletih lanenih semen
*1 jajce
*pol žličke pecilnega praška

OPIS POSTOPKA:
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija.
2. V srednje veliki skledi stopimo kremni sir in mozarello (sire lahko stopimo v mikrovalovni pečici) 3. Sire zmešamo skupaj in dodamo jajce, ter dobro premešamo.
4. V ločeni skledi združimo mandljevo moko, mleto laneno seme in pecilni prašek.
5. Sir in jajčno mešanico dodajamo v suhe sestavine in premešamo, dokler se testo ne oblikuje v celoto (testo je lepljivo).
6. Z mokrimi rokami nežno pripravimo 6 žemljic.
7. Po želji žemljice posujemo z sezamom.
8. Pečemo 10-12 minut, do zlato rjave barve.

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.

OPIS POSTOPKA:1. Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija. 2. V srednje veliki skledi stopimo kremni sir in mozarello (sire lahko stopimo v mikrovalovni pečici) 3. Sire zmešamo skupaj in dodamo jajce, ter dobro premešamo. 4. V ločeni skledi združimo mandljevo moko, mleto laneno seme in pecilni prašek. 5. Sir in jajčno mešanico dodajamo v suhe sestavine in premešamo, dokler se testo ne oblikuje v celoto (testo je lepljivo). 6. Z mokrimi rokami nežno pripravimo 6 žemljic. 7. Po želji žemljice posujemo z sezamom. 8. Pečemo 10-12 minut, do zlato rjave barve. ČAS PRIPRAVE: 20 min RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.1. Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija. 2. V srednje veliki skledi stopimo kremni sir in mozarello (sire lahko stopimo v mikrovalovni pečici) 3. Sire zmešamo skupaj in dodamo jajce, ter dobro premešamo. 4. V ločeni skledi združimo mandljevo moko, mleto laneno seme in pecilni prašek. 5. Sir in jajčno mešanico dodajamo v suhe sestavine in premešamo, dokler se testo ne oblikuje v celoto (testo je lepljivo). 6. Z mokrimi rokami nežno pripravimo 6 žemljic. 7. Po želji žemljice posujemo z sezamom. 8. Pečemo 10-12 minut, do zlato rjave barve.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek