LCHF lepinje

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.8)
Št. ocen: 4

SESTAVINE(za2 lepinji):
* 250g rikote
* 2 jajci
* 75g stopljenega masla
* 170g mletih mandljev
* 25g indijskega trpotca
* eno čajno žličko vinskega kamna
* eno kavno žličko soli

OPIS POSTOPKA: V posodi z mešalnikom zmešamo vse mokre sestavine (rikota, jajci, maslo), nato masi postopoma dodajamo še suhe (mleti mandlji, vinski kamen, sol). Na koncu primešamo še indijski trpotec. Testo postavimo v hladilnik za 30-60 minut. Iz testa oblikujemo poljubni lepinji in ju položimo na pekač obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 160° in lepinji pečemo 45 minut.
 
ČAS PRIPRAVE: 1,5h - 2h 
RECEPT PRIPRAVILA: Tina Konjedic

SESTAVINE(za2 lepinji): * 250g rikote * 2 jajci * 75g stopljenega masla * 170g mletih mandljev * 25g indijskega trpotca * eno čajno žličko vinskega kamna * eno kavno žličko soli OPIS POSTOPKA: V posodi z mešalnikom zmešamo vse mokre sestavine (rikota, jajci, maslo), nato masi postopoma dodajamo še suhe (mleti mandlji, vinski kamen, sol). Na koncu primešamo še indijski trpotec. Testo postavimo v hladilnik za 30-60 minut. Iz testa oblikujemo poljubni lepinji in ju položimo na pekač obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 160° in lepinji pečemo 45 minut.   ČAS PRIPRAVE: 1,5h - 2h RECEPT PRIPRAVILA: Tina Konjedic V posodi z mešalnikom zmešamo vse mokre sestavine (rikota, jajci, maslo), nato masi postopoma dodajamo še suhe (mleti mandlji, vinski kamen, sol). Na koncu primešamo še indijski trpotec. Testo postavimo v hladilnik za 30-60 minut. Iz testa oblikujemo poljubni lepinji in ju položimo na pekač obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 160° in lepinji pečemo 45 minut.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek