LCHF lepinje
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

LCHF lepinje

SESTAVINE(za2 lepinji):
* 250g rikote
* 2 jajci
* 75g stopljenega masla
* 170g mletih mandljev
* 25g indijskega trpotca
* eno čajno žličko vinskega kamna
* eno kavno žličko soli

 
OPIS POSTOPKA: V posodi z mešalnikom zmešamo vse mokre sestavine (rikota, jajci, maslo), nato masi postopoma dodajamo še suhe (mleti mandlji, vinski kamen, sol). Na koncu primešamo še indijski trpotec. Testo postavimo v hladilnik za 30-60 minut. Iz testa oblikujemo poljubni lepinji in ju položimo na pekač obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 160° in lepinji pečemo 45 minut.
 
ČAS PRIPRAVE: 1,5h - 2h 
RECEPT PRIPRAVILA: Tina Konjedic
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.