LCHF fokača z olivami in paradižnikom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 100 mocarele
* 25g kremnega sira
* 20g mandljeve moke
* 15g kokosove moke
* 2 jajci
* 1 žlica olivnega olja
* 1/2 žličke pecilnega praška
* 8 črnih oliv
* 5 sušenih paradižnikov v olju
* sol
* rožmarin

OPIS POSTOPKA: Mocarelo in kremni sir zmeljemo v blenderju. Dodamo jajci, kokosovo in mandljevo moko, pecilni prašek in olivno olje. Dobro zmiksamo, da dobimo gosto zmes. Manjši pekač obložimo s peki papirjem. Po pekaču enakomerno razporedimo maso s žlico – visoka naj bo od 0,5 do 1 cm.

Črne olive narežemo na manjše koščke, prav tako sušen paradižnik. Oboje potisnemo rahlo v testo. Testo potem po vrhu posolimo, potrosimo z rožmarinom in poškropimo z olivnim oljem.

Pečemo na 180 stopinj 20 minut.

Idejo za recept sem dobila v knjigi Jej kot superčlovek od Urške Gorše.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek