LCHF cmoki z mandljevo zabelo

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.8)
Št. ocen: 12

Pregrešno dobri cmoki s češnjami ali drugim sezonskim sadjem. Kar pa je najboljše pa je to da so primerni za LCHF dieto. 

SESTAVINE: 
(za cca 7 cmokov)
* 250g skute
* 1 jajce
* 30g naravnega sladila Sugarsweet 1:2
* 10g indijskega trpotca/psiliuma
* 40g mandljeve moke
* 50g kokosove moke

zabela:
* 30-40g masla
* 3-4 žlice mletih mandljev
* (neobvezno) dodatna žlica sladila 
* (neobvezno) češnje ali drugo jagodičevje za nadev

OPIS POSTOPKA: V posodici z mešalcem stepeš jajce s skuto in sladilom. Dodaš mešanico preostalih sestavin in dobro premešaš, nato pa počakaš 10 min, da zmes postane malo bolj kompaktna. Razvaljaš v kroglice in jih med dlanmi sploščiš. V vsak krogec naložiš nekaj češenj, ki jih posuješ z izdatno količino sladila (jaz res obožujem sladko, zato res nisem skoparila :)), nato pa ponovno zviješ v kroglo, da dobiš cmok. Če je površina cmoka na nekaterih mestih razpokana, si malce zmoči roke z vodo in jo zgladi. Se da zelo lepo popraviti, tako da na koncu dobiš reeees lepe in gladke cmoke. 

Skuhaš jih v slani vodi, ki jo pred tem zavreš. Previdno, da se ne opečeš! Kuhajo pa se točno 10 minut, na koncu priplavajo na površino. Med kuhanjem pripraviš še zabelo: v kozici segreješ kocko masla in dodaš mlete mandlje, ki jih pražiš približno 2 minuti. Jaz sem vseeno tudi tukaj dodala še žlico sladila. Ko so cmoki kuhani, jih previdno vzameš iz vrele vode in preložiš na papirnato brisačko, da se odcedijo.

Poliješ jih z zabelo in pripravljeni so na uničenje!

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nataša R. - pekoholik.si

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek