LCHF bučkini polpeti

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.9)
Št. ocen: 7

Enostaven recept za okusne, domače bučkine polpete. 
 
SESTAVINE:
* 2 bučki
* ½ čebule
* 2 jajci
* 1 žlička indijskega trpotca
* 2 žlički oluščenih konopljinih semen
* himalajska sol
* poper
* česen – grobo mleti
* kokosovo olje
 
OPIS POSTOPKA: Bučko operemo in naribamo v posodo, posolimo. Posoljene bučke pustimo stati približno pol ure, da spustijo vodo. Nato jih dobro odcedimo čez bombažno servieto ali cedilnik. Čebulo narežemo na majhne koščke. Bučkam dodamo čebulo, 2 jajci, poper, česen, indijski trpotec, oluščena konopljina semena - vse skupaj premešamo. V ponvi segrejemo kokosovo olje. Oblikujemo majhne polpete, ki jih pečemo približno 1 minuto na eni strani, nato obrnemo in popečemo še iz druge strani. 
 
ČAS PRIPRAVE: 50 minut 
RECEPT SESTAVILA:
 Malinca Ana K.
 
 

 

 

 

Enostaven recept za okusne, domače bučkine polpete.    SESTAVINE: * 2 bučki * ½ čebule * 2 jajci * 1 žlička indijskega trpotca * 2 žlički oluščenih konopljinih semen * himalajska sol * poper * česen – grobo mleti * kokosovo olje   OPIS POSTOPKA: Bučko operemo in naribamo v posodo, posolimo. Posoljene bučke pustimo stati približno pol ure, da spustijo vodo. Nato jih dobro odcedimo čez bombažno servieto ali cedilnik. Čebulo narežemo na majhne koščke. Bučkam dodamo čebulo, 2 jajci, poper, česen, indijski trpotec, oluščena konopljina semena - vse skupaj premešamo. V ponvi segrejemo kokosovo olje. Oblikujemo majhne polpete, ki jih pečemo približno 1 minuto na eni strani, nato obrnemo in popečemo še iz druge strani.    ČAS PRIPRAVE: 50 minut RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana K.     Bučko operemo in naribamo v posodo, posolimo. Posoljene bučke pustimo stati približno pol ure, da spustijo vodo. Nato jih dobro odcedimo čez bombažno servieto ali cedilnik. Čebulo narežemo na majhne koščke. Bučkam dodamo čebulo, 2 jajci, poper, česen, indijski trpotec, oluščena konopljina semena - vse skupaj premešamo. V ponvi segrejemo kokosovo olje. Oblikujemo majhne polpete, ki jih pečemo približno 1 minuto na eni strani, nato obrnemo in popečemo še iz druge strani.   
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek