Lazanja na malo bolj zdrav način
SESTAVINE:
* 10 lističov testenin za lazanjo
* 2 melancana
* 300 g mletega mesa
* 250 g paradižnikove mezge
* 1 čebula
* 2 korenčka
* 1 dcl rdečega vina
* 250 g skyr jogurta
* 200 g mocarele
* ščep soli in popra
* česen v prahu
* bazilika v prahu
* sveža bazilika za okras
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180°C. Najprej narežemo melancane na tanke rezine, jih posolimo in damo pečt v ogreto pečico za 10-15min. Narežemo čebulo in korenček, in oboje popečemo na olivnem olju za kakšnih 5 min, nato dodamo mleto meso, začinimo ga s soljo, poprom, česnom in baziliko v prahu. Meso dobro prepražimo in nato dodamo paradižnikovo mezgo in vino. Vse skupaj še dodatno začinimo po potrebi. V večji posodi zmešamo 250g skyr jogurta in 3/4 mocarele (1/4 si pustimo, da jo dodamo na vrhu lazanje).
Skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Nato večji pekač namažemo z olivnim oljem, dodamo kuhane testenine za lazanjo, nato mesno omako, pečene melancane in belo omako iz skyra in mocarele, postopek ponovimo še enkrat, na vrh dodamo še preostalo mozarelo in svežo baziliko. Lazanjo damo pečt za 30 minut, postrežemo jo s solato in rdečim vinom.
RECEPT PRIPRAVILA: Alja Poharc
Komentarji (0)