Lahka bučkina pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Lahka bučkina pita

6

Enostavna in lahka poletna jed, pripravljena v pol ure. 



SESTAVINE: 

* 300 g mladih bučk

* 2 mali čebuli

* 1 strok česna

* 2 jajci

* 4 žlice pirine polnozrnate moke

* 75 ml mleka

* 50 ml vode

* malo sira

* mleti poper, olivno olje, sol



OPIS POSTOPKA: Bučke očistimo, jih narežemo na tanke kolobarje, jih posolimo, damo v cedilo in jih pustimo stati 20min, da spustijo vodo. česen sesekljamo in narežemo čebulo. Pečico segrejemo na 220 stopinj. V skledi zmešamo jajca, moko, mleko in vodo ter v testo vmešamo bučke, nariban sir, česen, čebulo ter zmes malo posolimo in popopramo. Dobljeno zmes vlijemo v pekač in po vrhu malo pokapamo z olivnim oljem. Pečemo 20min oziroma do zlato rjave barve.



RECEPT PRIPRAVILA: Sara Kondolf


  ,* 300 g mladih bučk ,* 2 mali čebuli ,* 1 strok česna ,* 2 jajci ,* 4 žlice pirine polnozrnate moke ,* 75 ml mleka ,* 50 ml vode ,* malo sira ,* mleti poper, olivno olje, sol , , Bučke očistimo, jih narežemo na tanke kolobarje, jih posolimo, damo v cedilo in jih pustimo stati 20min, da spustijo vodo. česen sesekljamo in narežemo čebulo. Pečico segrejemo na 220 stopinj. V skledi zmešamo jajca, moko, mleko in vodo ter v testo vmešamo bučke, nariban sir, česen, čebulo ter zmes malo posolimo in popopramo. Dobljeno zmes vlijemo v pekač in po vrhu malo pokapamo z olivnim oljem. Pečemo 20min oziroma do zlato rjave barve.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (6)

Maja kepic

Jaz sem dala 4 jajca potem 100 ml mleka in 75 ml vode pa 10 žlice moke a je preveč. Pa delala sem z belo moko druge nisem imela. Pa je bila kar redka masa

Malinca Natalija

Kot navedeno v receptu, je njegova avtorica pito pekla približno 20 minut. Pomembno je, da pita dobi zlato-rjavo barvo, takrat jo lahko vzamemo iz pečice.
Lep pozdrav

klara femc razpotnik

Mene zanima koliko časa se peče obsolutno je 20min premalo

klara femc razpotnik

Super recept lahka hrana v tej vročini!!! :)

Dusanka Tomic

Recepti so super

Zlatka Kovač Tušek

Super recept takoj ga bom naredila.
Lep dan Zlatka