Kvinojini polpeti z bučko

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 6 polpetov:
* 100 g kvinoje
* 1 jajce 
* 280 g zelene bučke
* 50 g parmezana 
* 50 g drobtinic
* sol in poper
* kokosovo olje
* grški jogurt in svež limonin sok za pomako

OPIS POSTOPKA: Kvinojo skuhamo v soljeni vodi po navodilih embalaže, nato odcedimo in pustimo, da se ohladi. Bučko na drobno naribamo in jo damo v posodo, posolimo ter pustimo nekaj minut, da spustijo vodo, nato naribano bučko čim bolje odcedimo.V posodo damo kuhano kvinojo, odcejeno bučko, jajce, parmezan, drobtinice in solimo ter popramo. Maso premešamo, pretlačimo in iz nje oblikujemo 6 polpetov, ki jih počasi zlato popečemo z obeh strani v ponvi na kokosovem olju, da se zlato zabarvajo.

V grški jogurt vmešamo limonin sok in malo solimo ter postrežemo kot pomako za polpete.

ČAS PRIPRAVE: 35 minut + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek