Kuskus pica z bučkami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kuskus pica z bučkami

SESTAVINE:

* 250 g polnozrnatega kuskusa

* 1 večja ali 2 manjši bučki

* 3 paradižniki

* paradižik pire

* mozzarela

* 2 jajca

* feta sir (po želji)

* origano

* sol

* olivno olje



OPIS POSTOPKA: Kuskus pripravimo po navodilih. Medtem, ko počiva, zrežemo bučko(i) na kolobarje cca 0,5 cm, prav tako paradižnik. Ko je kuskus pripravljen ga zmešamo skupaj z dvemi jajci (pazimo, da ni prevroče, ker bi jajca takoj zakrknila ) ter po želji s feta sirom, ki smo ga zrezali na kocke. Tako zmes stresemo na dobro naoljen pekač cca 25x30cm in dobro potlačimo.

Po vrhu naložimo kolobarje bučk, katere malce pokapamo z oljem in malce posolimo. V pečici pečemo na 190 stopinj cca 20-25 min. Pekač vzamemo iz pečice po bučkah polijemo paradižnikov pire potresemo malce z origanom, dodamo paradižnikove kolobarje in še mozzarelo potresemo po vrhu. Temperaturo v pečici povišamo na 210 stopinj. Čisto po vrhu še lahko potresemo z origanom, da je res vonj po pici. To potem pečemo 10 min.



ČAS PRIPRAVE: 60 min

RECEPT SESTAVILA: Bernarda Rauter


,* 250 g polnozrnatega kuskusa ,* 1 večja ali 2 manjši bučki ,* 3 paradižniki ,* paradižik pire ,* mozzarela ,* 2 jajca ,* feta sir (po želji) ,* origano ,* sol ,* olivno olje , , Kuskus pripravimo po navodilih. Medtem, ko počiva, zrežemo bučko(i) na kolobarje cca 0,5 cm, prav tako paradižnik. Ko je kuskus pripravljen ga zmešamo skupaj z dvemi jajci (pazimo, da ni prevroče, ker bi jajca takoj zakrknila ) ter po želji s feta sirom, ki smo ga zrezali na kocke. Tako zmes stresemo na dobro naoljen pekač cca 25x30cm in dobro potlačimo. Po vrhu naložimo kolobarje bučk, katere malce pokapamo z oljem in malce posolimo. V pečici pečemo na 190 stopinj cca 20-25 min. Pekač vzamemo iz pečice po bučkah polijemo paradižnikov pire potresemo malce z origanom, dodamo paradižnikove kolobarje in še mozzarelo potresemo po vrhu. Temperaturo v pečici povišamo na 210 stopinj. Čisto po vrhu še lahko potresemo z origanom, da je res vonj po pici. To potem pečemo 10 min.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.