Kumare v zosu in pire krompir s kurkumo
SESTAVINE (za 2 osebi): 
Pire krompir:
* 2 korenčka 
* 4 večji krompirji 
* sol
* poper
* kurkuma
Kumare v zosu: 
* 2 kumari 
* 1 manjsa bucka 
* 2 žlici indijskih oreščkov 
* 1 žlica paradižnikove mezge 
* 1 večja čebula 
* 2 stroka česna 
* sol, poper 
* 1 čž jabolčnega kisa 
* 1 žlica olivnega olja
 OPIS POSTOPKA: Najprej nalupimo krompir, ga narežemo na koščke, prav tako narežemo korenček in vse skupaj skuhamo v osoljeni vodi. Bučko in kumare naribamo. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo 1 strok česna, počakamo da zadiši in nato dodamo se kumare in bučko. Osolimo in kuhamo 15 min, da se zelenjava zmehča. V tem času pripravimo omako - v mešalniku zmešamo indijske oreščke, paradižnikovo mezgo, 1 skodelico vode, 1 strok česna, jabolčni kis, sol in poper po občutku. Omako dodamo v ponev k zelenjavi in kuhamo še 5 min. Dolimo in popramo po okusu. V tem času pripravimo pire krompir, lahko ga pretlačimo ali zmiksamo, dodamo ščepec kurkume, črnega popra in sol. Postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
 RECEPT PRIPRAVILA: Erika Debevec 
 
 
                                     
                                
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                            



.png)
 
  
Komentarji (0)