Kruh z gazirano vodo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 250g pirine polnozrnate moke
* 250g bele mehke moke
* 5dcl gazirane vode (voda z mehurčki)
* 15g kvasa
* pol žličke sladkorja
* 10g soli
* 100g mešanice semen

OPIS POSTOPKA:
 Najprej pripravimo kvasni nastavek, tako da kvas zdrobimo in mu primešamo pol žličke sladkorja in dve žlici tople vode ter pustimo nekaj minut. V večjo posodo damo obe moki, sol, kvas in vodo z mehurčki. Vse skupaj s kuhalnico ali lopatko zmešamo v gladko gosto tekočo maso. Maso pustimo, da počiva in vzhaja 30 minut. Nato primešamo semena in maso prelijemo v en večji visok pravokoten pekač ali v dva manjša, kot sem storila sama. Pekač mora biti zelo dobro premazan z olivnim oljem ali še bolje če damo vanj peki papir. Spet pustimo, da 30-40 minut vzhaja. Pečemo med 200-220 stopinjami, cca 40 minut. Da preverimo, če je pečeno, naredimo test z zobotrebcem. Kruh je enostaven za pripravo, ni potrebno nobenega gnetenja in je zelo okusen.

ČAS PRIPRAVE:
 15 min + vzhajanje + peka 
RECEPT PRIPRAVILA: Špela Prijatelj

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek