Kruh brez glutena, ki vas nasiti
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kruh brez glutena, ki vas nasiti

Tisti, ki so na LCHF dieti se izogibajo ogljikovim hidratom in zato lahko uživajo le kruh, ki ne vsebuje običajne moke.  



SESTAVINE:

* 150 g lanenih semen

* 50 g sončničnih ali bučnih semen


* 50 g lešnikov ali makadamij

* 4 žlice chia semen

* 4 žličke semen indijskega trpotca

* 3 žlice konopljinih proteinov

* 1 stepeno jajce

* 1 žlička morske soli

* 300 ml vode




OPIS POSTOPKA: Lanena semena in chia semena prelijemo z vodo. Počivati pustimo 1 uro, da se naredi gost žele. Dodamo semena indijskega trpotca in dobro premešamo. Postopoma dodajamo ostale sestavine in neprestano nežno mešamo, da se semena dobro povežejo z želatinasto snovjo. V snov zmešamo stepeno jajce. Pekač prekrijemo z peki papirjem. Maso enakomerno razmažemo po papirju (verjetno bo to malo težko, ampak se splača potruditi). Pečemo na 120C – 30min.



ČAS PRIPRAVE: 60 min

RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik  


,* 150 g lanenih semen ,* 50 g sončničnih ali bučnih semen ,* 50 g lešnikov ali makadamij ,* 4 žlice chia semen ,* 4 žličke semen indijskega trpotca ,* 3 žlice konopljinih proteinov ,* 1 stepeno jajce ,* 1 žlička morske soli ,* 300 ml vode , , Lanena semena in chia semena prelijemo z vodo. Počivati pustimo 1 uro, da se naredi gost žele. Dodamo semena indijskega trpotca in dobro premešamo. Postopoma dodajamo ostale sestavine in neprestano nežno mešamo, da se semena dobro povežejo z želatinasto snovjo. V snov zmešamo stepeno jajce. Pekač prekrijemo z peki papirjem. Maso enakomerno razmažemo po papirju (verjetno bo to malo težko, ampak se splača potruditi). Pečemo na 120C – 30min.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.