Kruh iz prosene kaše
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kruh iz prosene kaše

SESTAVINE:
* 300g prosene kaše
* 10g psiluma + 200ml tople vode
* 1 čajna žlička jabolčnega kisa
* 1 jedilna žlica medu
* 1 čajna žlička sode bikarbone 
* 1 čajna žlička soli

OPIS POSTOPKA: 
1. Proseno kašo dobro speremo in jo namočimo čez noč.
2. Zjutraj jo odcedimo in spet speremo.
3. V 200ml tople vode damo psilum in počakamo 5min.
4. Psilum, proseno kašo, sol, sodo, kis in med premešamo skupaj.
5. Zmes zmiksamo skupaj s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku.
6. Maso prestavimo v pekač in kruh na 160C pečemo 40min.
 

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Lina Golihleb

* 300g prosene kaše * 10g psiluma + 200ml tople vode * 1 čajna žlička jabolčnega kisa * 1 jedilna žlica medu * 1 čajna žlička sode bikarbone  * 1 čajna žlička soli   1. Proseno kašo dobro speremo in jo namočimo čez noč. 2. Zjutraj jo odcedimo in spet speremo. 3. V 200ml tople vode damo psilum in počakamo 5min. 4. Psilum, proseno kašo, sol, sodo, kis in med premešamo skupaj. 5. Zmes zmiksamo skupaj s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku. 6. Maso prestavimo v pekač in kruh na 160C pečemo 40min.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.