Kruh brez kvasa (primeren za ljudi z želodčnimi težavami)

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 5

Kruh je pogosto problematičen pri ljudeh, ki imajo želodčne težave. Spodaj si poglej recept za kruh, ki ne vsebuje kvasa in ga lahko jedo tudi tisti, ki imajo pogosto želodčne težave.

SESTAVINE:Kruh brez kvasa (primeren za ljudi z želodčnimi težavami)

* 300 g ajdove moke
* 200 g pirine polnozrnata moke
* 2 jušni žlici olivnega olja
* pol do ene čajne žličke himalajske soli
* 2 jušni žlici vinskega kamna (namesto kvasa, da kruh vzhaja)
* 2 dcl radenske (pomaga, da kruh naraste)
* 2 dcl riževega ali ovsenega mleka
* orehi, lanena, bučna ali sončnična semena po želji

OPIS POSTOPKA: Z roko zmešamo vse sestavine v bolj tekočo maso (vendar naj ne bo preredka, treba se je držat količin). Za oblikovanje hlebčka dodamo malo pirine moke, da je kruh suh po površini in ga položimo v lončeni ali stekleni pekač na peki papir za 15 minut v ogreto pečico na 150 stopinj . Nato pečemo kruh na 180 stopinj 35 minut oz. dokler lepo ne zadoni, ko ga potolčeš s kuhalnico.

ČAS PRIPRAVE: 90 min
RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek