Krompirjevi cmoki (brez glutena)

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Krompirjevi cmoki (brez glutena)SESTAVINE:
Za 12 srednje velikih cmokov: 
6 manjših krompirjev
* 250-300 g brezglutenske moke 
* dve jajci
* malo himalajske ali morske soli
Za polnilo:
* izkoščičene slive (v tem primeru 12)
Za posip:
* kokosovo moko prepraženo na maslu
* eritritol 


OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo testo. Krompir olupimo, narežemo na tanjše rezine in skuhamo do mehkega. Kuhan krompir odcedimo, malenkost ohladimo ter pretlačimo. Dodamo jajci, premešamo in dodamo moko. V primeru, da se nam testo lepi, dodamo malenkost moke. Testo razvaljamo, razrežemo ali oblikujemo z modelčki. Na sredino dodamo slivo in z rokami oblikujemo cmok. V večjem loncu zavremo vodo, položimo cmoke in kuhamo približno 20 minut. Vmes si pripravimo posip (na maslu na hitro prepražimo kokosovo moko). Cmoke postrežemo se tople, jih povaljamo v kokosovem posipu in po želji sladkamo z eritritolom. 

P.S. Obožujem slivove cmoke, pa vi?

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: 
Sindi Horvat - pokukaj na njeno FB stran Bodi to kar si, ker edinstven si

SESTAVINE: Za 12 srednje velikih cmokov: * 6 manjših krompirjev * 250-300 g brezglutenske moke * dve jajci * malo himalajske ali morske soli Za polnilo: * izkoščičene slive (v tem primeru 12) Za posip: * kokosovo moko prepraženo na maslu * eritritol  OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo testo. Krompir olupimo, narežemo na tanjše rezine in skuhamo do mehkega. Kuhan krompir odcedimo, malenkost ohladimo ter pretlačimo. Dodamo jajci, premešamo in dodamo moko. V primeru, da se nam testo lepi, dodamo malenkost moke. Testo razvaljamo, razrežemo ali oblikujemo z modelčki. Na sredino dodamo slivo in z rokami oblikujemo cmok. V večjem loncu zavremo vodo, položimo cmoke in kuhamo približno 20 minut. Vmes si pripravimo posip (na maslu na hitro prepražimo kokosovo moko). Cmoke postrežemo se tople, jih povaljamo v kokosovem posipu in po želji sladkamo z eritritolom. P.S. Obožujem slivove cmoke, pa vi?ČAS PRIPRAVE: 60 minRECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat - pokukaj na njeno FB stran Bodi to kar si, ker edinstven si
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek