Krompirjeva solata z gorčičnim vinaigrette prelivom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Krompirjeva solata z gorčičnim vinaigrette prelivom

SESTAVINE (za dve solati):
* 500 g olupljenega kuhanega krompirja
* 6-8 redkvic
* 50 g razkoščičenih oliv
* 1 jušna žlica kaper
* 6-8 šalotk

Za preliv potrebuješ:
* 75 g olivnega olja
* 15 g limoninega soka
* 1 jušna žlica gorčice
* 1 čajna žlica agavinega sirupa
* česen v prahu po okusu (lahko tudi nasekljan svež)
* čebula v prahu po okusu
* svež koper
* timijan
* peteršilj (lahko nadomestiš s suhimi začimbami)
* sol
* poper

OPIS POSTOPKA: V solato lahko dodamo tudi svežo kumaro. Krompir skuhamo, olupimo in narežemo na četrtinke ali polovice. Vmes na mandolino na rezine narežemo redkvice. Olive nasekljamo na 4 dele. Kapre sesekljamo. Šalotko narežemo na tanke rezine. Krompir naprej dobro ohladimo, nato pa premešamo vse sestavine. Lotimo se priprave preliva. Najprej zmešamo limonin sok in začimbe/zelišča in sol in poper. Na tak način dobro raztopimo sol v kislini, preden dodamo olivno olje. Nato dodamo vse sestavine, razen olivnega olja in dobro zmešamo. Olivno olje počasi vlivamo v vinaigrette omako in vmes ves čas mešamo z metlico. Ko je preliv dobro povezan, je končan. Prelijemo čez solato in ohladimo vsaj nekaj ur, lahko tudi čez noč, da se okusi dobro povežejo. Serviramo hladno. Dekoriramo s svežim timijanom, rožmarin in dodatnimi koščki redkvice in oliv.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.