Krompirjev golaž

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Krompirjev golaž je preprosta in okusna jed. Po želji krompirjevem golažu lahko dodamo tudi kakšno meso ali klobase.

SESTAVINE:
*700g krompirja
*2 veliki čebuli
*3 stroki česna
*1 rdeča paprika
*200g paradižnikove mezge/koncentrata 
*maslo

ZAČIMBE:
*himalajska sol – po okusu
*poper - po okusu
*½ žličke rdeče mlete paprike
*½ žličke majarona
*2 brinovi jagodi
*1 lovorjev list
*svež peteršilj

OPIS POSTOPKA: 1. Čebulo in česen olupimo. Čebulo sesekljamo in v posodi segrejemo maščobo, na njej prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo cele stroke česna. 2. Papriko narežemo na drobne trakce cca. 1x 0,5 cm. 3. Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga speremo pod tekočo vodo. 4. Papriko in krompir dodamo popraženi čebuli, med mešanjem dušimo nekaj minut. 5. Dodamo začimbe sol in poper po okusu, lovorjev list, rdečo papriko, majaron, brinove jagode. Ponovno med mešanjem dušimo nekaj minut. 6. Dodamo paradižnikovo mezgo. Zavremo 1 liter vode in dodamo še vrelo vodo. 7. Vse skupaj kuhamo toliko časa, da krompir postane mehak. 8. Preden postrežemo, na drobno nasekljamo peteršilj, ki ga potresemo po krompirjevem golažu.

ČAS PRIPRAVE: 1 h

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

OPIS POSTOPKA: 1. Čebulo in česen olupimo. Čebulo sesekljamo in v posodi segrejemo maščobo, na njej prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo cele stroke česna. 2. Papriko narežemo na drobne trakce cca. 1x 0,5 cm. 3. Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga speremo pod tekočo vodo. 4. Papriko in krompir dodamo popraženi čebuli, med mešanjem dušimo nekaj minut. 5. Dodamo začimbe sol in poper po okusu, lovorjev list, rdečo papriko, majaron, brinove jagode. Ponovno med mešanjem dušimo nekaj minut. 6. Dodamo paradižnikovo mezgo. Zavremo 1 liter vode in dodamo še vrelo vodo. 7. Vse skupaj kuhamo toliko časa, da krompir postane mehak. 8. Preden postrežemo, na drobno nasekljamo peteršilj, ki ga potresemo po krompirjevem golažu. ČAS PRIPRAVE: 1 hRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana 1. Čebulo in česen olupimo. Čebulo sesekljamo in v posodi segrejemo maščobo, na njej prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo cele stroke česna. 2. Papriko narežemo na drobne trakce cca. 1x 0,5 cm. 3. Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga speremo pod tekočo vodo. 4. Papriko in krompir dodamo popraženi čebuli, med mešanjem dušimo nekaj minut. 5. Dodamo začimbe sol in poper po okusu, lovorjev list, rdečo papriko, majaron, brinove jagode. Ponovno med mešanjem dušimo nekaj minut. 6. Dodamo paradižnikovo mezgo. Zavremo 1 liter vode in dodamo še vrelo vodo. 7. Vse skupaj kuhamo toliko časa, da krompir postane mehak. 8. Preden postrežemo, na drobno nasekljamo peteršilj, ki ga potresemo po krompirjevem golažu.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek