Krofi iz pečice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Krofi iz pečice

5

Različica krofov za vse tiste, ki bi se radi izognili cvrtju v velikih količinah olja. Krofi pridejo zelo mehki, puhasti in so zelo dober približek klasičnim ocvrtim. Pri nas smo pojedli vse še tople.

SESTAVINE:
Suhe sestavine:

* 260 g pirine bele mehke moke
* 50 g sladkorja v prahu ali eritritola v prahu
* ščep soli
* 1 paket suhega kvasa (9g)
Mokre sestavine:
* 125 ml mleka
* 3 žlice stopljenega kokosovega olja
* 2 rumenjaka
* ščep vanili v prahu ali žlica vanilijeve paste
* 1 žlica stopljenega masla
* marmelada po želji
* sladkor v prahu 

OPIS POSTOPKA: Testo lahko pripravimo na roke ali pa v električnem mešalniku za gnetenje testa. Najprej premešamo skupaj vse suhe sestavine, nato dodamo še mokre in dobro pregnetemo. Po potrebi dodamo še malo moke, da dobimo testo, ki se lepo oblikuje v kroglico. Testo zvrnemo na pomokano površino in ga pokrijemo s plastično folijo. Pustimo ga počivati približno 10 minut. Po 10 minutah testo razvaljamo na prb. 1 cm debeline in z modelčki za krofe izrežemo kroge. Polagamo jih na pekač pokrit s peki papirjem. Iz mase pride prb. 12 krofov. Krofe pokrijemo in jih pustimo na toplem vzhajati približno 1 uro. Po tem času jih odkrijemo in damo v pečico na 190 stopinj, pečemo 10-12 minut. Še vroče s čopičem premažemo z maslom. S slaščičarsko dekorirno pištolo napolnimo krofe z marmelado in jih potrosimo z sladkorjem v prahu. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + 1 ura vzhajanja 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (5)

Malinca

Pozdravljena Vesna
mi smo preizkusili recept samo z kokosovim oljem, lahko pa poskusite tudi brez.
Lep dan

Vesna vesna

Ali lahko damo samo belo moko in brez kokosovega olja.. Hvala

Malinca Mateja

Petra hvala, res so vrhunski. :)
Helena, lahko, da so bili premalo vzhajani, poskusite naslednjič počakati malenkost dlje.

PETRA CECELJA

Odlični krofi. Tako dober približek cvrtemu, da pečem samo še te! Hvala za recept!

Helena Halas

Krofi so bili zelo okusni. Mogoče celo boljši od običajnih. Edino testo se mi ni jič dvignilo. Mogoče veste zakaj? Pa hvala za recept. Lp, Helena