Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Zavrti kolo sreče

Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Vpiši svoj email, zavrti kolo in preizkusi svojo srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo do nedelje (15.6.) do polnoči
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone ter na pakete 1+1 gratis (Lepotni miks in Serum za lasišče).

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

VIDEO: Krofi iz pečice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Krofi iz pečice

Različica krofov za vse tiste, ki bi se radi izognili cvrtju v velikih količinah olja. Krofi pridejo zelo mehki, puhasti in so zelo dober približek klasičnim ocvrtim. Pri nas smo pojedli vse še tople.

SESTAVINE:

Suhe sestavine:

* 260 g bele mehke moke
* 50 g sladkorja v prahu ali eritritola v prahu
* ščep soli
* 1,5 paketa suhega kvasa (10 g)
* vanili sladkor

Mokre sestavine:
* 125 ml toplega mleka
* 3 žlice stopljenega kokosovega olja
* 2 rumenjaka

* 1 žlica stopljenega masla
* marmelada po želji
* sladkor v prahu 

OPIS POSTOPKA: Testo lahko pripravimo na roke ali pa v električnem mešalniku za gnetenje testa. Najprej premešamo skupaj vse suhe sestavine, nato dodamo še mokre in dobro pregnetemo. Po potrebi dodamo še malo moke, da dobimo testo, ki se lepo oblikuje v kroglico. Testo zvrnemo na pomokano površino in ga pokrijemo s krpo. Pustimo ga počivati približno 10 minut. Po 10 minutah testo razvaljamo na 1-2 cm debeline in z modelčki za krofe (ali kozarcem) izrežemo kroge. Polagamo jih na pekač pokrit s peki papirjem. Iz mase pride prb. 8 krofov. Krofe pokrijemo in jih pustimo na toplem vzhajati približno 1 uro. Po tem času jih odkrijemo in damo v pečico na 190 stopinj, pečemo cca 13 minut. Še vroče s čopičem premažemo z maslom. S slaščičarsko dekorirno pištolo napolnimo krofe z marmelado in jih potrosimo z sladkorjem v prahu. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + 1 ura vzhajanja 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti