Krhki piškoti s kokosom in maslom indijskih oreščkov
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Krhki piškoti s kokosom in maslom indijskih oreščkov

SESTAVINE:
* 100 g kokosovega masla (mehko a čvrsto)
* 50 g masla indijskih oreščkov
* 50 g rjavega sladkorja ali nadomestek sladkorja
* 1 jajce
* Ščep soli
* 50 g kokosove moke
* 100 g moke
* 1 žlička pecilnega praška

OPIS POSTOPKA: V posodo damo oba masla in sladkor. Mešamo, da se sestavine povežejo in zmes nekoliko naraste. Dodamo jajce in mešamo še toliko, da se jajce povsem vmeša v zmes. Nato dodamo še preostale suhe sestavine-obe moki s pecilnim praškom in soljo. Zmešamo z žlico ali lopatico, da dobimo testo. Testo naj počiva na hladnem vsaj eno uro. Nato testo razvaljamo nekaj milimetrov debelo in oblikujemo poljubne piškote. Polagamo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo pri 180 stopinjah 10 minut, toliko da piškoti enakomerno porjavijo. Piškoti so zelo rahli in se kar topijo v ustih.

ČAS PRIPRAVE: 90 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc

* 100 g kokosovega masla (mehko a čvrsto) * 50 g masla indijskih oreščkov * 50 g rjavega sladkorja ali nadomestek sladkorja * 1 jajce * Ščep soli * 50 g kokosove moke * 100 g moke * 1 žlička pecilnega praška V posodo damo oba masla in sladkor. Mešamo, da se sestavine povežejo in zmes nekoliko naraste. Dodamo jajce in mešamo še toliko, da se jajce povsem vmeša v zmes. Nato dodamo še preostale suhe sestavine-obe moki s pecilnim praškom in soljo. Zmešamo z žlico ali lopatico, da dobimo testo. Testo naj počiva na hladnem vsaj eno uro. Nato testo razvaljamo nekaj milimetrov debelo in oblikujemo poljubne piškote. Polagamo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo pri 180 stopinjah 10 minut, toliko da piškoti enakomerno porjavijo. Piškoti so zelo rahli in se kar topijo v ustih.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.