Krhka pita s pomarančo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Za testo:

* 200 g moke
* 125 g masla
* jajce
* 100 g kokosovega sladkorja
* ekstrakt vanilije
* ščep himalajske soli
* maslo za premaz pekača za pito
Za kremo:
* 200 g sladke smetane
* žlica kokosovega sladkorja
* 100 g vanilijevega jogurta
* 20 g želatine fix
* sok pomaranče
* pomaranča in zdrobljeni orehi za dekoracijo

OPIS POSTOPKA: Krhke pite so zelo enostavne za pripravo, lepe na pogled (posebno če imamo doma za to namenjen pekač), lahko so sladke/ slane in pred peko lahko izbiramo – ali jih pečemo že napolnjene z nadevom ali »prazne« kakor v tem receptu.

Testo za pito pripravimo v eni posodi. Presejemo moko s pecilnim, dodamo ščep soli, sladkor, vanilijo in koščke masla, ki smo ga imeli na sobni temperaturi. Sestavine z roko zgnetemo v homogeno maso, oblikujemo v hlebček, ki ga zavijemo v folijo za živila in za eno uro postavimo v hladilnik.

Po eni uri vzamemo testo iz hladilnika in ga na pomokani površini razvaljamo s pomokanim valjarjem. Pekač premažemo z maslom in nanj položimo testo. Če se nam raztrga, ni potrebno zganjati panike. Enostavno prekrijemo luknje s preostankom testa in dodobra zadelamo s prsti. Testo odrežemo kar z valjarjem, poravnamo s prsti in pritisnemo ob rob modela. Prav tako ga po dnu prepikamo z vilicami in postavimo v zamrzovalnik za 1 uro.

Čez eno uro vzamemo testo iz zamrzovalnika in ga vstavimo v ogreto pečico ventilacijskega programa na 180st C. Pečemo do zlato rumene barve oz. cca. 15 minut.

Pito hladimo v modelu in v tem času pripravimo kremo za nadev. Stepemo sladko smetano, ji dodamo želatino ter vanilijev jogurt. Kremo nadevamo na testo, razporedimo po površini in postavimo v hladilnik

ČAS PRIPRAVE: priprava testa 10 minut (hlajenje 1 ura) + peka 15 minut + hlajenje in priprava kreme 30 minut + polnjenje s kremo in dekoracija 10 minut + hlajenje 3 ure = 5 ur
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek