Kremna bučna juha s kokosom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Za 2 osebi
* 1 manjša hokaido buča
* 1-2 žlici kisle smetane
* 1-2 žlici kokosovega mleka
himalajska sol
poper
* druge začimbe po želji (kajenski poper, muškatni orešček)
* smetana za kuhanje
* bučnice
kokosovi kosmiči (čips)

OPIS POSTOPKA: Bučo razpolovimo, olupimo in s pomočjo žlice izdolbemo. Nato jo narežemo na koščke. Damo jo v lonec z vodo in kuhamo približno pol ure. Začinimo s soljo in poprom po okusu, lahko tudi s kajenskim poprom, muškatnim oreščkom... Nato večino vode odlijemo v posebno posodo in bučo spasiramo s paličnim mešalcem. Postopno dodajamo vodo, v kateri se je buča kuhala, da dosežemo željeno gostoto juhe. Po okusu dodamo še žlico ali dve kisle smetane in žlico ali dve kokosovega mleka. Postreženo juho dekoriramo z malo smetane za kuhanje, z bučnim oljem, popečenimi bučnicami ali kokosovimi kosmiči. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.

OPIS POSTOPKA: Bučo razpolovimo, olupimo in s pomočjo žlice izdolbemo. Nato jo narežemo na koščke. Damo jo v lonec z vodo in kuhamo približno pol ure. Začinimo s soljo in poprom po okusu, lahko tudi s kajenskim poprom, muškatnim oreščkom... Nato večino vode odlijemo v posebno posodo in bučo spasiramo s paličnim mešalcem. Postopno dodajamo vodo, v kateri se je buča kuhala, da dosežemo željeno gostoto juhe. Po okusu dodamo še žlico ali dve kisle smetane in žlico ali dve kokosovega mleka. Postreženo juho dekoriramo z malo smetane za kuhanje, z bučnim oljem, popečenimi bučnicami ali kokosovimi kosmiči. Dober tek! ČAS PRIPRAVE: 30 minRECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co. Bučo razpolovimo, olupimo in s pomočjo žlice izdolbemo. Nato jo narežemo na koščke. Damo jo v lonec z vodo in kuhamo približno pol ure. Začinimo s soljo in poprom po okusu, lahko tudi s kajenskim poprom, muškatnim oreščkom... Nato večino vode odlijemo v posebno posodo in bučo spasiramo s paličnim mešalcem. Postopno dodajamo vodo, v kateri se je buča kuhala, da dosežemo željeno gostoto juhe. Po okusu dodamo še žlico ali dve kisle smetane in žlico ali dve kokosovega mleka. Postreženo juho dekoriramo z malo smetane za kuhanje, z bučnim oljem, popečenimi bučnicami ali kokosovimi kosmiči. Dober tek!
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek