Kremast sladoled z matcho
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kremast sladoled z matcho

SESTAVINE:
* 400 ml kokosovega mleka v pločevinki
* 50 g sladkorja
* 2 čajni žlički prave matche v prahu
* ščep soli
* opcijsko: cca. 20 g veganske bele čokolade (lahko tudi več)

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine zmešamo in zmrznemo. Najlažje je, če jih zmrznemo v manjših delih npr. v modelčkih za mafine. Čez noč pustimo v skrinji. Zmrznjen sladoled vzamemo iz skrinje in ga nujno še enkrat zmiksamo v blenderju - tako bo sladoled postal res kremast. Po potrebi dodamo nekaj žlic rastlinskega napitka za lažje miksanje. V kolikor nimamo močnega blenderja mešanico sladoleda pred miksanjem nekaj minut pustimo na pultu. Ko je masa zmiksana, jo za kakšno uro postavimo nazaj v skrinjo in postrežemo. Recept je za približno 7 kepic.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč

* 400 ml kokosovega mleka v pločevinki * 50 g sladkorja* 2 čajni žlički prave matche v prahu* ščep soli* opcijsko: cca. 20 g veganske bele čokolade (lahko tudi več)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.