Krema proti gubicam s šipkovim oljem in kavo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Krema proti gubicam s šipkovim oljem in kavo

Krema je odličen tretma proti gubicam, ki nastanejo pod očmi. Je precej mastna, saj je njena osnova olje, in zato primerna za nego pred spanjem. Kava je v lepotni industriji stara znanka preparatov za boj proti gubicam, saj kožo dobro prekrvavi in napne, olja in karitejevo maslo jo negujejo in nahranijo, za piko na i pa je tu še šipkovo olje, ki pa je res pravi anti-ageing junak. In učinki? Preverjeno deluje!

SESTAVINE:
* 2 žlički mlete BIO kave
* 3 zvrhane žlice kokosovega olja
* ½ žličke hladno stiskanega ekstra deviškega olivnega olja
* 1 žličko šipkovega olja
* 2 žlički karitejevega masla
* 1 g čebeljega voska

OPIS POSTOPKA: 
1. V manjši steklen kozarec za vlaganje damo zmleto kavo, kokosovo olje in olivno olje ter dobro zapremo. Damo na toplo, da se kokosovo olje stopi in pustimo tako en teden, da kava izloči svoje učinkovine v olje. Mešanico večkrat dobro pretresemo.
2. Po tednu dni s pomočjo kavnega filtra, zelo finega cedila ali krpice precedimo kavno olje. Nič hudega, če nekaj kavnih delcev ostane v olju.
3. V manjši posodici olje čisto rahlo in na zelo nizki temperaturi (največ 35 stopinj) segrejemo in mu dodamo karitejevo maslo ter čebelji vosek.
4. Ko se stopita in povežeta z oljem, dodamo še žličko šipkovega olja, dobro premešamo in nalijemo v manjšo embalažo.
5. Postavimo v hladilnik, da se krema ohladi in strdi.

Hranimo v hladilniku, saj hladna še bolj deluje proti zabuhlosti okoli oči in proti temnim kolobarjem.

ČAS PRIPRAVE: 1 teden + 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

* 2 žlički mlete BIO kave * 3 zvrhane žlice kokosovega olja * ½ žličke hladno stiskanega ekstra deviškega olivnega olja * 1 žličko šipkovega olja * 2 žlički karitejevega masla * 1 g čebeljega voska   1. V manjši steklen kozarec za vlaganje damo zmleto kavo, kokosovo olje in olivno olje ter dobro zapremo. Damo na toplo, da se kokosovo olje stopi in pustimo tako en teden, da kava izloči svoje učinkovine v olje. Mešanico večkrat dobro pretresemo. 2. Po tednu dni s pomočjo kavnega filtra, zelo finega cedila ali krpice precedimo kavno olje. Nič hudega, če nekaj kavnih delcev ostane v olju. 3. V manjši posodici olje čisto rahlo in na zelo nizki temperaturi (največ 35 stopinj) segrejemo in mu dodamo karitejevo maslo ter čebelji vosek. 4. Ko se stopita in povežeta z oljem, dodamo še žličko šipkovega olja, dobro premešamo in nalijemo v manjšo embalažo. 5. Postavimo v hladilnik, da se krema ohladi in strdi. Hranimo v hladilniku, saj hladna še bolj deluje proti zabuhlosti okoli oči in proti temnim kolobarjem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.