Krapci po moje

Oceni objavo z 1 do 5:
(4)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:Krapci po moje300x150
* 130 g rizevih kosmicev
* 500 g skute
* dve jajci
* 140 g indijskih oresckov
* 3 jž eritritola - sukrin
* 2 čž eritritola - sukrin
* cimet


OPIS POSTOPKA: Najprej skuhamo rizeve kosmice, toliko da se zmehcajo (priblizno 5 minut). Zmeljemo indijske orescke, rumenjake in beljake locimo. V poljubni posodi zmesamo rizeve kosmice, ki jih malo ohladimo, skuto, dva rumenjaka, ki smo ju stepli in tri jusne zlice sukrina. Maso damo v poljuben ozji pekac in pecemo v prehodno segreti pecici na 180℃, 30 minut. Indijske orescke in dve cajni zlici sukrina primesamo k stepenim beljakom.

Po pol urah pecenja nasega bozanskega peciva, vzamemo pekac iz pecice in na dno lepo razmazemo maso z beljakov in indijskih oresckov. Pekac potisnemo nazaj v pecico in pecemo se priblizno 5 minut na enaki temperaturi.

Ce se vam mudi in imate radi se tople krapce, jih postrezite takoj in se za popolnejsi okus potrosite s cimetom. Dobri so tako topli, kot hladni, le da se ze malo ohlajeni lazje in lepse rezejo

ČAS PRIPRAVE: 45 min (10 minut priprave, 35 minut pečenja)
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek