Krapci po moje

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:Krapci po moje300x150 * 130 g rizevih kosmicev * 500 g skute * dve jajci * 140 g indijskih oresckov * 3 jž eritritola * 2 čž eritritola * cimet OPIS POSTOPKA: Najprej skuhamo rizeve kosmice, toliko da se zmehcajo (priblizno 5 minut). Zmeljemo indijske orescke, rumenjake in beljake locimo. V poljubni posodi zmesamo rizeve kosmice, ki jih malo ohladimo, skuto, dva rumenjaka, ki smo ju stepli in tri jusne zlice eritritola. Maso damo v poljuben ozji pekac in pecemo v prehodno segreti pecici na 180℃, 30 minut. Indijske orescke in dve cajni zlici eritritola primesamo k stepenim beljakom. Po pol urah pecenja nasega bozanskega peciva, vzamemo pekac iz pecice in na dno lepo razmazemo maso z beljakov in indijskih oresckov. Pekac potisnemo nazaj v pecico in pecemo se priblizno 5 minut na enaki temperaturi. Ce se vam mudi in imate radi se tople krapce, jih postrezite takoj in se za popolnejsi okus potrosite s cimetom. Dobri so tako topli, kot hladni, le da se ze malo ohlajeni lazje in lepse rezejo ČAS PRIPRAVE: 45 min (10 minut priprave, 35 minut pečenja) RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek