Krapci po moje
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Krapci po moje

SESTAVINE:

* 130 g rizevih kosmicev

* 500 g skute

* dve jajci

* 140 g indijskih oresckov

* 3 jž eritritola

* 2 čž eritritola

* cimet



OPIS POSTOPKA: Najprej skuhamo rizeve kosmice, toliko da se zmehcajo (priblizno 5 minut). Zmeljemo indijske orescke, rumenjake in beljake locimo. V poljubni posodi zmesamo rizeve kosmice, ki jih malo ohladimo, skuto, dva rumenjaka, ki smo ju stepli in tri jusne zlice eritritola. Maso damo v poljuben ozji pekac in pecemo v prehodno segreti pecici na 180℃, 30 minut. Indijske orescke in dve cajni zlici eritritola primesamo k stepenim beljakom. Po pol urah pecenja nasega bozanskega peciva, vzamemo pekac iz pecice in na dno lepo razmazemo maso z beljakov in indijskih oresckov. Pekac potisnemo nazaj v pecico in pecemo se priblizno 5 minut na enaki temperaturi. Ce se vam mudi in imate radi se tople krapce, jih postrezite takoj in se za popolnejsi okus potrosite s cimetom. Dobri so tako topli, kot hladni, le da se ze malo ohlajeni lazje in lepse rezejo



ČAS PRIPRAVE: 45 min (10 minut priprave, 35 minut pečenja)

RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat


,* 130 g rizevih kosmicev ,* 500 g skute ,* dve jajci ,* 140 g indijskih oresckov ,* 3 jž eritritola ,* 2 čž eritritola ,* cimet , , Najprej skuhamo rizeve kosmice, toliko da se zmehcajo (priblizno 5 minut). Zmeljemo indijske orescke, rumenjake in beljake locimo. V poljubni posodi zmesamo rizeve kosmice, ki jih malo ohladimo, skuto, dva rumenjaka, ki smo ju stepli in tri jusne zlice eritritola. Maso damo v poljuben ozji pekac in pecemo v prehodno segreti pecici na 180℃, 30 minut. Indijske orescke in dve cajni zlici eritritola primesamo k stepenim beljakom. Po pol urah pecenja nasega bozanskega peciva, vzamemo pekac iz pecice in na dno lepo razmazemo maso z beljakov in indijskih oresckov. Pekac potisnemo nazaj v pecico in pecemo se priblizno 5 minut na enaki temperaturi. Ce se vam mudi in imate radi se tople krapce, jih postrezite takoj in se za popolnejsi okus potrosite s cimetom. Dobri so tako topli, kot hladni, le da se ze malo ohlajeni lazje in lepse rezejo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.