Kozice z rezanci s tartufi

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Sestavine za 3 osebe:
*300 g celih svežih kuhanih kozic
*2 stroka česna
*1 žlica masla
*250 g jajčnih rezancev
*1 manjša čebula
*3 rezine slanine
*3 žlice olivnega olja
*200 ml smetane za kuhanje
*200 g šampinjonov
*40 g tartufate (z olivami)
*poper
*himalajska sol

OPIS POSTOPKA: 

Opis postoka za kozice: Na manjše kose narežemo česen. Maslo spotimo na ponvi, dodamo narezan česen, pražimo 1 minuto in nato dodamo kozice, ki jih prehodno operemo in posolimo. Pražimo na visoki temperaturi 3 minutke.

Opis postoka za rezance: Rezance skuhamo po navodilih v vreli vodi. Na ponvi segrejemo olivno olje, dodamo čebulo in slanino narezano na majhne koščke. Popražimo, da čebula zastekleni. Nato dodamo na tanko narezane šampinjone. Pražimo 5 minut, na koncu pa dodamo še smetano za kuhanje in tarfufato. Pokuhamo 2 minutki, nato dodamo še kuhane rezance in dobro premešamo. 

Postrežemo na eni strani krožnika rezance s tartufi in na drugo stran krožnika pečene kozice.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

OPIS POSTOPKA:  Opis postoka za kozice: Na manjše kose narežemo česen. Maslo spotimo na ponvi, dodamo narezan česen, pražimo 1 minuto in nato dodamo kozice, ki jih prehodno operemo in posolimo. Pražimo na visoki temperaturi 3 minutke. Opis postoka za rezance: Rezance skuhamo po navodilih v vreli vodi. Na ponvi segrejemo olivno olje, dodamo čebulo in slanino narezano na majhne koščke. Popražimo, da čebula zastekleni. Nato dodamo na tanko narezane šampinjone. Pražimo 5 minut, na koncu pa dodamo še smetano za kuhanje in tarfufato. Pokuhamo 2 minutki, nato dodamo še kuhane rezance in dobro premešamo.  Postrežemo na eni strani krožnika rezance s tartufi in na drugo stran krožnika pečene kozice. RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek