Kozice z rezanci s tartufi
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kozice z rezanci s tartufi

SESTAVINE:
Sestavine za 3 osebe:
*300 g celih svežih kuhanih kozic
*2 stroka česna
*1 žlica masla
*250 g jajčnih rezancev
*1 manjša čebula
*3 rezine slanine
*3 žlice olivnega olja
*200 ml smetane za kuhanje
*200 g šampinjonov
*40 g tartufate (z olivami)
*poper
*himalajska sol

OPIS POSTOPKA: 

Opis postoka za kozice: Na manjše kose narežemo česen. Maslo spotimo na ponvi, dodamo narezan česen, pražimo 1 minuto in nato dodamo kozice, ki jih prehodno operemo in posolimo. Pražimo na visoki temperaturi 3 minutke.

Opis postoka za rezance: Rezance skuhamo po navodilih v vreli vodi. Na ponvi segrejemo olivno olje, dodamo čebulo in slanino narezano na majhne koščke. Popražimo, da čebula zastekleni. Nato dodamo na tanko narezane šampinjone. Pražimo 5 minut, na koncu pa dodamo še smetano za kuhanje in tarfufato. Pokuhamo 2 minutki, nato dodamo še kuhane rezance in dobro premešamo. 

Postrežemo na eni strani krožnika rezance s tartufi in na drugo stran krožnika pečene kozice.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Sestavine za 3 osebe: *300 g celih svežih kuhanih kozic *2 stroka česna *1 žlica masla *250 g jajčnih rezancev *1 manjša čebula *3 rezine slanine *3 žlice olivnega olja *200 ml smetane za kuhanje *200 g šampinjonov *40 g tartufate (z olivami) *poper *himalajska sol
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.