Koruzni kruh s semeni
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Koruzni kruh s semeni

SESTAVINE: 
* 500g bio koruzne moke
* pol zavitka kvasa
* 500g bio pšenične bele moke
* 6 dcl vode
* mešanica semen (sezam, lan, sončnice)
* žlička himalajske soli
* žlička sladkorja
* 2 žlici olivnega olja 
 
OPIS POSTOPKA: Najprej v mlačni vodi zmešamo kvas in žličko sladkorja, ter pustimo 10 min da vzhaja. Medtem zavremo 3 dcl vode in z njo pokropamo koruzno moko, ki smo jo prej presejali v skledo. Moko nato rahlo premešamo. Počakamo, da se malo ohladi in dodamo pšenično moko, po robu posolimo, dodamo 2 žlici olivnega olja in premešamo da se sol porazdeli. Dodamo še preostalo vodo in rahlo premešamo. V sredino naredimo vdolbino in vanjo zlijemo kvasec. Počakamo par minut nato testo premešamo toliko da se sprime.
Testo damo iz sklede na pomokano površino in ga z obema rokama dobro pregnetemo, da postane mehko in se ne lepi več na roke in na pult. Oblikujemo ga v kroglo in ga v pokriti skledi pustimo vzhajati 1 uro. Po 1 uri je testo precej naraslo, damo ga iz sklede, samo parkrat obrnemo in malo pregnetemo. Nato ga damo v posodo še enkrat vzhajati za 1 uro. Po 1 uri testo vzamemo iz sklede in oblikujemo hlebček ali štruco in ga položimo na pomaščen pekač s peki papirjem. Po vrhu poljubno zarežemo in kruh posujemo s semeni, ki jih rahlo pritisnemo v testo. Kruh pečemo 15 min na 230 stopinj nato pa še 45 min na 170 stopinj. Ko je pečen ga zavijemo v krpo da se počasi ohlaja.  

ČAS PRIPRAVE: 30 min +vzhajanje+ peka 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

 

  * 500g bio koruzne moke * pol zavitka kvasa * 500g bio pšenične bele moke * 6 dcl vode * mešanica semen (sezam, lan, sončnice) * žlička himalajske soli * žlička sladkorja * 2 žlici olivnega olja     Najprej v mlačni vodi zmešamo kvas in žličko sladkorja, ter pustimo 10 min da vzhaja. Medtem zavremo 3 dcl vode in z njo pokropamo koruzno moko, ki smo jo prej presejali v skledo. Moko nato rahlo premešamo. Počakamo, da se malo ohladi in dodamo pšenično moko, po robu posolimo, dodamo 2 žlici olivnega olja in premešamo da se sol porazdeli. Dodamo še preostalo vodo in rahlo premešamo. V sredino naredimo vdolbino in vanjo zlijemo kvasec. Počakamo par minut nato testo premešamo toliko da se sprime. Testo damo iz sklede na pomokano površino in ga z obema rokama dobro pregnetemo, da postane mehko in se ne lepi več na roke in na pult. Oblikujemo ga v kroglo in ga v pokriti skledi pustimo vzhajati 1 uro. Po 1 uri je testo precej naraslo, damo ga iz sklede, samo parkrat obrnemo in malo pregnetemo. Nato ga damo v posodo še enkrat vzhajati za 1 uro. Po 1 uri testo vzamemo iz sklede in oblikujemo hlebček ali štruco in ga položimo na pomaščen pekač s peki papirjem. Po vrhu poljubno zarežemo in kruh posujemo s semeni, ki jih rahlo pritisnemo v testo. Kruh pečemo 15 min na 230 stopinj nato pa še 45 min na 170 stopinj. Ko je pečen ga zavijemo v krpo da se počasi ohlaja.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.