Korenčkovo pirini njoki

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 500g korenčka
* 100g pirine polnozrnate moke
* 1 jajce velikosti M (prosta reja)
* ščep soli

OPIS POSTOPKA: Narezan korenček skuhamo v slani vodi do mehkega (20-25 minut). Počakamo, da se ohladi, nato mu v večji skledi za gnetenje dodamo moko in jajce. Pravilno gostoto testa uravnavamo z dodajanjem moke (da ni preveč mokro). Slano vodo za njoke damo vreti. Na pomokanem pultu testo valjam na za prt debele role in ga razrežemo s pomočjo spatule in jih mečemo v vrelo vodo. Njoke kuhamo cca 10 minut. Lahko pa njoke pripravimo za v skrinjo, tako da jih ne skuhamo. Jaz jih polagam na plastičen pokrove in dam vse skupaj v vrečko, zavežem in dam v skrinjo. Čez čas, ko njoki zamrznejo, pokrove odstranim, saj tako zasedejo manj prostora v skrinji. Naredim si pakete za cca 2 osebo in jih po potrebi jemljem iz skrinje ter skuham v vreli slani vodi. Zraven se odlično poda kakšna domača paradižnikova omaka s tuno ali smetanovi z gobami/dimljenim lososom... Pa dober tek.

ČAS PRIPRAVE: 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co. 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek