Pesto omleta s pirinimi kosmiči in šampinjoni
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pesto omleta s pirinimi kosmiči in šampinjoni

1

SESTAVINE:
* 2 jajci
* 2 jedilni žlici pirinih kosmičev
* 1 čajna žlička bazilikinega pesta
* ščepec soli
* črni poper
* olivno olje
* 60 gramov naribanega sira (cheddar)
* 100 gramov šampinjonov
* dodatno: nariban trdi sir za posip

OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo šampinjone, jih očistimo in narežemo na večje koščke. Nato jih popečemo v ponvi z nekaj olivnega olja, da se malo obarvajo in zmehčajo. Med tem časom jih tudi solimo in popramo. Jajci damo v skledo s pestom, pirinimi kosmiči, ščepcem soli, črnim poprom in premešamo. V ponev, ki jo uporabljamo za peko palačink, dodamo malo olivnega olja. Ponev ne sme biti zelo vroča. Vanjo vlijemo jajčno mešanico in pokrijemo s pokrovko. Kuhamo minuto ali dve in preverimo, da jajce ni več tekoče. Nato izklopimo ogenj. Na rob omlete dodamo šampinjone, na vrh potresemo nariban sir in omleto nežno, a trdno zavijemo. Postrežemo še vroče. Zraven odlično paše solata po izbiri ali narezani češnjevi paradižniki, ki jedi dajo malo sočnosti in kisline.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek

* 2 jajci* 2 jedilni žlici pirinih kosmičev* 1 čajna žlička bazilikinega pesta* ščepec soli* črni poper * olivno olje* 60 gramov naribanega sira (cheddar) * 100 gramov šampinjonov* dodatno: nariban trdi sir za posip
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Blanka Selan

Pozdravljeni,
Navdušena sem nad uporabi vaših izdelkov za nego.
Od kar uporabljam vaše izdelke se mi je koža izboljšala. Všeč mi je, da je tako natančno opisano kaj vsebujejo proizvodi in kako se jih uporablja.
Danes bom naročila še prehrambene izdelke. Tudi recepti in svetovanja so top.
Le tako naprej