Kolač z jagodičjem
Kolač je odličen poleti, ko imamo na voljo svež rdeči ribez, borovnice ali maline, odlično pa se prileže tudi v drugih letnih časih, ko ga lahko postrežemo s popoldansko skodelico čaja, ob kavici ali celo s kakavom. Odličen je tudi za zajtrk.
SESTAVINE
Za testo:
* 2 jajci
* 1 jogurtov lonček oz. 170 g kokosovega sladkorja
* 1 vaniljev sladkor
* 4 žlice raztopljenega kokosovega olja
* 300 g navadnega jogurta
* 2,5 lončka oz. 275 g pirine polnozrnate moke
* pol zavitka pecilnega praška
Za sadno oblogo:
* 500 g jagodičja (lahko je tudi zamrznjeno)
Za drobljenec na vrhu kolača:
* 70 g pirine polnozrnate moke
* 50 g kokosove moke
* 40 g kokosovega sladkorja
* 60 g raztopljenega kokosovega olja
OPIS POSTOPKA:
Pripravimo si pekač za pito ali torto (približno 26 cm), ki ga namažemo z oljem ali pa ga obložimo s papirjem za peko. Jajci skupaj s sladkorjem in vaniljo penasto umešamo. Dodamo mlačno olje in jogurt ter vse skupaj zmešamo. Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom in dodamo k jajčni masi. Testo nato vlijemo v pekač in ga obložimo z jagodičjem. Zmešamo sestavine za drobljenec in ga posujemo po pripravljenem kolaču. Kolač pečemo 40 minut v pečici (ventilatorski način), ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT SESTAVILA: Malinca
Komentarji (0)