Kokosovi poljubčki

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Enostavno kokosovo pecivo brez glutena in laktoze. Najpogosteje ga pečemo v božičnem času. Tokrat sem pripravila malo bolj zdravo različico. Uporabila sem brezkaloričen nadomestek za sladkor – eritritol v prahu. Kokosovi poljubčki so tako primerni tudi za vse tiste, ki se prehranjujete po LCHF.
 
SESTAVINE:
 
OPIS POSTOPKA:
1. Rumenjake ločimo od beljakov. Stepemo beljake v čvrst sneg.
2. Snegu počasi primešamo sladkor v prahu, tako da dobimo gosto kremo.
3. Dodamo še kokosovo moko in limonin sok. Z žlico premešamo, nastane gosta krema.
4. Pripravimo pekač obložen s peki papirjem.
5. Z žlico ali z rokami polagamo majhne kupčke mase na pekač.
6. Kokosove poljubčke pečemo 20 minut na 180 stopinj. Pečene kokosove poljubčke pokrijemo s kuhinjsko krpo in ohladimo na pladnju.
 
ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT SESTAVILA:
 Malinca Ana 

Enostavno kokosovo pecivo brez glutena in laktoze. Najpogosteje ga pečemo v božičnem času. Tokrat sem pripravila malo bolj zdravo različico. Uporabila sem brezkaloričen nadomestek za sladkor – eritritol v prahu. Kokosovi poljubčki so tako primerni tudi za vse tiste, ki se prehranjujete po LCHF.   SESTAVINE: *100g nastrganega kokosa*50g fino mlete kokosove moke*100g eritritola v prahu*3 beljaki*limonin sok   OPIS POSTOPKA: 1. Rumenjake ločimo od beljakov. Stepemo beljake v čvrst sneg. 2. Snegu počasi primešamo sladkor v prahu, tako da dobimo gosto kremo. 3. Dodamo še kokosovo moko in limonin sok. Z žlico premešamo, nastane gosta krema. 4. Pripravimo pekač obložen s peki papirjem. 5. Z žlico ali z rokami polagamo majhne kupčke mase na pekač. 6. Kokosove poljubčke pečemo 20 minut na 180 stopinj. Pečene kokosove poljubčke pokrijemo s kuhinjsko krpo in ohladimo na pladnju.   ČAS PRIPRAVE: 40 minutRECEPT SESTAVILA: Malinca Ana  1. Rumenjake ločimo od beljakov. Stepemo beljake v čvrst sneg. 2. Snegu počasi primešamo sladkor v prahu, tako da dobimo gosto kremo. 3. Dodamo še kokosovo moko in limonin sok. Z žlico premešamo, nastane gosta krema. 4. Pripravimo pekač obložen s peki papirjem. 5. Z žlico ali z rokami polagamo majhne kupčke mase na pekač. 6. Kokosove poljubčke pečemo 20 minut na 180 stopinj. Pečene kokosove poljubčke pokrijemo s kuhinjsko krpo in ohladimo na pladnju.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek