Kokosovi piškoti
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosovi piškoti

SESTAVINE:
100 g masla (sobne temperature)
* 50 g kokosovega masla
* 50 g kokosovega sladkorja
* 50 g sladkorja
* Vanilin ekstrakt
* 1 rumenjak
* 1/2 pecilnega praška
* 200 g pirine moke
* 30 g kokosove moke
* 80 g kokosove čokolade 


OPIS POSTOPKA: Za pripravo piškotov potrebujemo maslo sobne temperature, ki se je že dobro zmehčalo (nekaj ur pred pripravo piškotov maslo vzamemo iz hladilnika, da se povsem zmehča). Maslu in kokosovem maslu dodamo oba sladkorja, vanilin ekstrakt in rumenjaka. Vse skupaj stepemo v penasto zmes, da se sestavine dobro povežejo. K masleni mešanici presejemo moko s pecilnim praškom in kokosovo moko, ter umesimo testo. Dodamo na koščke narezano kokosovo čokolado. Testo damo na hladno za vsaj eno uro. Nato se lotimo priprave piškotov. Jaz sem testo oblikovala v "klobaso", ki sem jo nato narezala na približno 1 cm debele kolobarje, jih malo oblikovala in polagala na pekač, obložen s papirjem za peko. Piškote pečemo pri 180 °C približno 10 minut (odvisno tudi od tega, kakšno debelino piškotov izberete).

Sveže pečeni piškoti (dokler so vroči) so zelo krhki, zato bodite pazljivi, sicer se vam bodo lomili, vendar bodo ravno zaradi tega izredno krhki. Pa dober tek :) 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut plus hlajenje testa, oblikovanje piškotov in peka 
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc 

* 100 g masla (sobne temperature) * 50 g kokosovega masla * 50 g kokosovega sladkorja * 50 g sladkorja * Vanilin ekstrakt * 1 rumenjak * 1/2 pecilnega praška * 200 g pirine moke * 30 g kokosove moke * 80 g kokosove čokolade   Za pripravo piškotov potrebujemo maslo sobne temperature, ki se je že dobro zmehčalo (nekaj ur pred pripravo piškotov maslo vzamemo iz hladilnika, da se povsem zmehča). Maslu in kokosovem maslu dodamo oba sladkorja, vanilin ekstrakt in rumenjaka. Vse skupaj stepemo v penasto zmes, da se sestavine dobro povežejo. K masleni mešanici presejemo moko s pecilnim praškom in kokosovo moko, ter umesimo testo. Dodamo na koščke narezano kokosovo čokolado. Testo damo na hladno za vsaj eno uro. Nato se lotimo priprave piškotov. Jaz sem testo oblikovala v "klobaso", ki sem jo nato narezala na približno 1 cm debele kolobarje, jih malo oblikovala in polagala na pekač, obložen s papirjem za peko. Piškote pečemo pri 180 °C približno 10 minut (odvisno tudi od tega, kakšno debelino piškotov izberete). Sveže pečeni piškoti (dokler so vroči) so zelo krhki, zato bodite pazljivi, sicer se vam bodo lomili, vendar bodo ravno zaradi tega izredno krhki. Pa dober tek :) 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.