Kokosovi mafini s čokolado
SESTAVINE:
* 100 g pirine moke
* 100 g kokosove moke
* 50 g temne čokolade
* 150 ml kokosovega mleka
* 3 žlice vinskega kamna
* 2 jajci
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 3 žlice kokosove maščobe
Za preliv:
* 30 g temne čokalade
* 1 žlica kokosove maščobe
* kokosov čips
OPIS POSTOPKA: Čokolado stopimo v segretem kokosovem mleku. V posodi zmešamo pirino in kokosovo moko ter dodamo vinski kamen. V drugi posodi zmešamo jajci, kokosovo maščobo in kokosov sladkor ter vlijemo stopljeno čokolado. Mešanico suhih sestavin stresemo v mešanico mokrih sestavin in na hitro premešamo. Napolnimo pekač oz. modelčke za mafine. Pečemo ca. 20-25 minut na 180°C. Med peko pripravimo preliv - nad vodno kopeljo stopimo čokolado s kokosovo maščobo. Ko so mafini pečeni, jih po vrhu premažemo s čokoladnim prelivom in dekoriramo s kokosovim čipsom.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Kostanjevec
Komentarji (0)