Kokosovi kolački
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosovi kolački

SESTAVINE:
Za maso:
* 180 g bele gladke moke
* 40 g grobe kokosove moke
* 1,5 žličke pecilnega praška
* 1/3 žličke sode
* 2 jajci
* 2 žlički BAM vaniljeve paste
* 100 g sladkorja v prahu
* 120 ml kokosovega mleka
* 120 ml navadnega jogurta
* 80 g kokosovega olja

Za obliv:
* 180 g BAM bele čokolade
* 4 žlice grobe kokosove moke

OPIS POSTOPKA:
Za kokosove krofke: Moko pomešamo s kokosom, pecilnim praškom in sodo. V drugi posodi približno 5 minut stepamo jajci z vaniljevo pasto in sladkorjem. Nato dodamo še mleko, jogurt in stopljeno maslo ter mešamo do enotne mase. Suhe sestavine dodamo k mokrim in vse skupaj dobro zmešamo, da dobimo enotno maso. Nadevamo jo v brizgalno vrečko in nabrizgamo v rahlo namaščen pekač za ameriške krofe. Luknje napolnimo samo do 2/3, saj bo masa med peko narastla. Ameriški krofi se pečejo približno 12 minut, v pečici ogreti na 180 °C. Če so pečeni, preverimo z leseno palčko, ki jo potisnemo v sredino krofka- če na njej ni ostankov mase, ko jo izvlečemo, so pečeni. Pečene krofke pustimo v pekaču še 3 do 5 minut, nato pa jih vzamemo iz pekača in ohladimo.

Za obliv: Belo čokolado raztopimo nad paro. Krofke najprej pomočimo v stopljeno čokolado (ki naj bo mlačna), nato pa še v kokos. Ko so vsi krofki obliti, jih za 30 minut prestavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan 

Za kokosove krofke: Moko pomešamo s kokosom, pecilnim praškom in sodo. V drugi posodi približno 5 minut stepamo jajci z vaniljevo pasto in sladkorjem. Nato dodamo še mleko, jogurt in stopljeno maslo ter mešamo do enotne mase. Suhe sestavine dodamo k mokrim in vse skupaj dobro zmešamo, da dobimo enotno maso. Nadevamo jo v brizgalno vrečko in nabrizgamo v rahlo namaščen pekač za ameriške krofe. Luknje napolnimo samo do 2/3, saj bo masa med peko narastla. Ameriški krofi se pečejo približno 12 minut, v pečici ogreti na 180 °C. Če so pečeni, preverimo z leseno palčko, ki jo potisnemo v sredino krofka- če na njej ni ostankov mase, ko jo izvlečemo, so pečeni. Pečene krofke pustimo v pekaču še 3 do 5 minut, nato pa jih vzamemo iz pekača in ohladimo.Za obliv: Belo čokolado raztopimo nad paro. Krofke najprej pomočimo v stopljeno čokolado (ki naj bo mlačna), nato pa še v kokos. Ko so vsi krofki obliti, jih za 30 minut prestavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.