Kokosova strjenka z vročim ananasom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosova strjenka z vročim ananasom

SESTAVINE: 
* 1 konzerva kokosovega mleka (4 dl)
* 2 dl smetane za stepanje
* 1 dl mleka
* 1 čajna žlička agar agar
* 1 jedilna žlica rjavega sladkorja
* vanilijeva aroma
* kokosovo olje
* ananas (6 rezin iz konzerve, nekje 200 gramov)
* kokosov čips za posip 

OPIS POSTOPKA: Mleko damo v kozico in vmešamo agar agar, ko zavre, mešamo in kuhamo še 1 minuto. Nato dodamo kokosovo mleko (gledamo, da je tekoče ali pa ga še segrejemo, da se lepo stopi), nato dodamo še smetano za stepanje, vanilijevo aromo, rjav sladkor ter dobro premešamo. Pripravljeno vlijemo v 6 modelčkov za strnjenko in pustimo vsaj 2 uri, da se strdi. Lahko damo tudi v hladilnik. Nato narežemo ananas na koščke in ga popečemo za par minut z malo kokosovega olja. Če želimo, lahko še sladkamo. Strnjenko damo iz modelčka na krožnik, dodamo vroč ananas ter posipamo z kokosovim čipsom.

ČAS PRIPRAVE: 10 min + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA:
Tamara Lesinšek - Tastasty
 * 1 konzerva kokosovega mleka (4 dl) * 2 dl smetane za stepanje * 1 dl mleka * 1 čajna žlička agar agar * 1 jedilna žlica rjavega sladkorja * vanilijeva aroma * kokosovo olje * ananas (6 rezin iz konzerve, nekje 200 gramov) * kokosov čips za posip 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.