Kokosova bomba z malinami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosova bomba z malinami

SESTAVINE:
* 200 g datljev
* 150 g grobo mletega kokosa
* malo vode
Kokosova krema:
* 270g indijskih oreščkov
* fino mleta kokosova moka 
* 200 ml kokosovega mleka (kremnega)
* 30ml kokosovega olja
* agavin sirup
* sok ene manjše limone
* 1 čž vanilijeve arome
Malinov pire:
* 300g zmrznjenih malin
* stevia
 
OPIS POSTOPKA: Datlje predčasno namočimo v vodi za 2h. Nato jih z malo vode v blenderju zmešamo. Dodamo kokos in premešamo z metlico. Zmes postavimo v modelčke za muffine. Sama sem uporabila silikonske modele. Damo v hladilnik, da se masa malce strdi. Medtem naredimo kokosovo kremo. Indijske oreščke predčasno namočimo v vodi za 2h. Nato jih damo v blender, dodamo stopljeno kokosovo maščobo in kokosovo mleko, ter zblendamo. Nato primešamo še vse ostale sestavine (kar z metlico). Želimo dobiti kompaktno, gosto zmes, jaz sem kokosove moke dala čisto po občutku. Ko vidiš, da je zmes tako gosta, da se ne bi prelila iz posode, če je obrneš, potem veš, da je super. 

Maso postaviš v modelčke za muffine na osnovo, ki si jo naredil/a že prej.
Vse skupaj daš v zmrzovalnik  za približno pol ure, da se masa lepo strdi. Medtem damo zmrznjene maline v ponev, jih posujemo s stevio (čisto po želji, odvisno, kako sladko želiš imeti), in pokuhamo 2-3 min na majhnem ognju.

Muffin damo iz silikonskega modelčka, ga obrnemo, da je osnova tokrat na zgornji strani (tako kot na sliko), nato pa ga prelijemo z vročim malinovim pirejem. Moj daleč najljubši recept! 

P.S. sladica ni zdržala niti pol dneva....

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT SESTAVILA: Eva Boto
* Datlje predčasno namočimo v vodi za 2h. Nato jih z malo vode v blenderju zmešamo. Dodamo kokos in premešamo z metlico. Zmes postavimo v modelčke za muffine. Sama sem uporabila silikonske modele. Damo v hladilnik, da se masa malce strdi. Medtem naredimo kokosovo kremo. Indijske oreščke predčasno namočimo v vodi za 2h. Nato jih damo v blender, dodamo stopljeno kokosovo maščobo in kokosovo mleko, ter zblendamo. Nato primešamo še vse ostale sestavine (kar z metlico). Želimo dobiti kompaktno, gosto zmes, jaz sem kokosove moke dala čisto po občutku. Ko vidiš, da je zmes tako gosta, da se ne bi prelila iz posode, če je obrneš, potem veš, da je super.  Maso postaviš v modelčke za muffine na osnovo, ki si jo naredil/a že prej. Vse skupaj daš v zmrzovalnik  za približno pol ure, da se masa lepo strdi. Medtem damo zmrznjene maline v ponev, jih posujemo s stevio (čisto po želji, odvisno, kako sladko želiš imeti), in pokuhamo 2-3 min na majhnem ognju. Muffin damo iz silikonskega modelčka, ga obrnemo, da je osnova tokrat na zgornji strani (tako kot na sliko), nato pa ga prelijemo z vročim malinovim pirejem. Moj daleč najljubši recept!  P.S. sladica ni zdržala niti pol dneva....
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.