Kokosov curry z rdečo lečo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosov curry z rdečo lečo

SESTAVINE:
* 2 žlici kokosovega olja
* 1 srednje velika čebula
* 1 žlica sesekljanega česna
* 1 žlica sesekljanega svežega ingverja
* 2 žlici rdeče curryjeve paste, 1 žlička kurkume, ¼ žličke kajenskega popra
* 1 žlička soli (ali več po okusu), ¼ žličke popra
* 1 manjši sladek krompir (100 g)
* ½ lončka rdeče leče
* 500 ml zelenjavne jušne osnove

* 200 ml kokosovega mleka iz pločevinke ali grškega jogurta
* 1 žlica arašidovega masla
* 2 žlici soka limone ali limete
* 2 pesti sveže špinače

OPIS POSTOPKA: 
01. Na eni ponvi segrejemo žlico olja, dodamo na kocke narezan sladek krompir in ga na srednje močnem ognju pražimo dobrih 5 minut, da dobi nekoliko zlato-rjave barve.

02. Na drugi ponvi istočasno segrejemo še drugo žlico olja, dodamo nasekljano čebulo in jo počasi, na majhnem ognju, pražimo, dokler ne postekleni in prijetno zadiši. Na tisti točki, dodamo še curryjevo pasto, nasekljan česen in ingver ter mleto kurkumo, kajenski poper, sol in poper. Vse skupaj ob nenehnem mešanju pražimo še kakšno minuto.

03. Dodamo popečen sladek krompir in splaknjeno lečo ter zalijemo z jušno osnovo. Vsebino ponve privedemo do točke vretja, nato pa na majhnem ognju, z občasnim mešanjem, kuhamo okoli 20 minut. 

04. Vmešamo še kokosovo mleko in arašidovo maslo, kuhamo še dodatnih 10 minut, da se curry dodatno zgosti, leča pa dokončno skuha.

05. Tik pred serviranjem vmešamo še špinačo in limonin sok. Poskusimo in po potrebi prilagodimo začinjenost.

06. Postrežemo s svežim peteršiljem in kokosovim čipsom ob rižu ali ploščatem kruhku.

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

* 2 žlici kokosovega olja * 1 srednje velika čebula * 1 žlica sesekljanega česna * 1 žlica sesekljanega svežega ingverja * 2 žlici rdeče curryjeve paste, 1 žlička kurkume, ¼ žličke kajenskega popra * 1 žlička soli (ali več po okusu), ¼ žličke popra * 1 manjši sladek krompir (100 g) * ½ lončka rdeče leče * 500 ml zelenjavne jušne osnove * 200 ml kokosovega mleka iz pločevinke ali grškega jogurta * 1 žlica arašidovega masla * 2 žlici soka limone ali limete * 2 pesti sveže špinače   01. Na eni ponvi segrejemo žlico olja, dodamo na kocke narezan sladek krompir in ga na srednje močnem ognju pražimo dobrih 5 minut, da dobi nekoliko zlato-rjave barve. 02. Na drugi ponvi istočasno segrejemo še drugo žlico olja, dodamo nasekljano čebulo in jo počasi, na majhnem ognju, pražimo, dokler ne postekleni in prijetno zadiši. Na tisti točki, dodamo še curryjevo pasto, nasekljan česen in ingver ter mleto kurkumo, kajenski poper, sol in poper. Vse skupaj ob nenehnem mešanju pražimo še kakšno minuto. 03. Dodamo popečen sladek krompir in splaknjeno lečo ter zalijemo z jušno osnovo. Vsebino ponve privedemo do točke vretja, nato pa na majhnem ognju, z občasnim mešanjem, kuhamo okoli 20 minut.  04. Vmešamo še kokosovo mleko in arašidovo maslo, kuhamo še dodatnih 10 minut, da se curry dodatno zgosti, leča pa dokončno skuha. 05. Tik pred serviranjem vmešamo še špinačo in limonin sok. Poskusimo in po potrebi prilagodimo začinjenost. 06. Postrežemo s svežim peteršiljem in kokosovim čipsom ob rižu ali ploščatem kruhku.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.