Kokosov bananin kruh
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosov bananin kruh

SESTAVINE:
* 3 srednje velike zrele banane + 1 velika za na vrh
* 1/2 čajne žličke vanilije
* 1 jajce iz chia semen (1 čajna žlička chia semen + 2/5 čajne žličke vode)
*  2 velike žlice naravnega medu
* 3/5 čajne žličke pecilnega praška
* 1/2 čajne žličke cimeta
* 1/2 čajne žličke soli
* 200ml rastlinskega mleka
* 150g kokosove moke
* 350g ovsene moke
* 50g zmletih lešnikov
* 50g temne veganske čokolade

OPIS POSTOPKA: Sprva naredimo chia jajce in jo postavimo na stran, pečico nastavimo na 180°C. Nato zmečkamo banane v veliki posodi in dodamo vaniljo, jajce iz chia semen, med, pecilni prašek, cimet, sol in rastlinsko mleko. Vse skupaj premešamo in nato dodamo kokosovo moko, ovseno moko, zmlete lešnike in dodatke, v našem primeru je to temna čokolada (lahko dodate tudi kakšne oreščke, rozine …). Na vrh pa dodamo še eno celo banano. Zmes prelijemo v pekač za kruh, ter ga položimo v pečico in pečemo od 45min do ene ure, da je kruh rahlo rjav. Preden kruh postrežete, počakajte, da se le ta ohladi. Pa dober tek. 

RECEPT PRIPRAVILA: Alja Poharc

 

* 3 srednje velike zrele banane + 1 velika za na vrh * 1/2 čajne žličke vanilije * 1 jajce iz chia semen (1 čajna žlička chia semen + 2/5 čajne žličke vode) *  2 velike žlice naravnega medu * 3/5 čajne žličke pecilnega praška * 1/2 čajne žličke cimeta * 1/2 čajne žličke soli * 200ml rastlinskega mleka * 150g kokosove moke * 350g ovsene moke * 50g zmletih lešnikov * 50g temne veganske čokolade  Sprva naredimo chia jajce in jo postavimo na stran, pečico nastavimo na 180°C. Nato zmečkamo banane v veliki posodi in dodamo vaniljo, jajce iz chia semen, med, pecilni prašek, cimet, sol in rastlinsko mleko. Vse skupaj premešamo in nato dodamo kokosovo moko, ovseno moko, zmlete lešnike in dodatke, v našem primeru je to temna čokolada (lahko dodate tudi kakšne oreščke, rozine …). Na vrh pa dodamo še eno celo banano. Zmes prelijemo v pekač za kruh, ter ga položimo v pečico in pečemo od 45min do ene ure, da je kruh rahlo rjav. Preden kruh postrežete, počakajte, da se le ta ohladi. Pa dober tek. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.