Kokos in čokolada brez sladkorja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokos in čokolada brez sladkorja

SESTAVINE:
* 65 g kokosove moke
* 4 žlice eritritola
* 1/2 čž pecilnega praška
* 2 jajci
* 2 dcl nesladkanega mandljevega mleka
* 2 žlici kakavovih zrn
* 80 g temne čokolade brez sladkorja

OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo kokosovo moko, eritritol, pecilni prašek in kakavova zrna. V lončku stepemo 2 jajci in jima dodamo nesladkano mandljevo mleko, ponovno dobro premešamo ter prelijemo čez pripravljeno zmes suhih sestavin. Maso dobro premešamo. S pestjo oblikujemo manjše kroglice (po potrebi dodamo še malo mandljevega mleka), ki jih z dlanjo v oblika kroga pritisnemo na pekač obloženem s peki papirjem. Pečemo 15 min na 180 stopinj celzija. Na sopari stopimo temno čokolado in vanjo povaljamo ohlajene kekse. 

ČAS PRIPRAVE: 15 min +15 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

* 65 g kokosove moke * 4 žlice eritritola * 1/2 čž pecilnega praška * 2 jajci * 2 dcl nesladkanega mandljevega mleka * 2 žlici kakavovih zrn * 80 g temne čokolade brez sladkorja  V posodi zmešamo kokosovo moko, eritritol, pecilni prašek in kakavova zrna. V lončku stepemo 2 jajci in jima dodamo nesladkano mandljevo mleko, ponovno dobro premešamo ter prelijemo čez pripravljeno zmes suhih sestavin. Maso dobro premešamo. S pestjo oblikujemo manjše kroglice (po potrebi dodamo še malo mandljevega mleka), ki jih z dlanjo v oblika kroga pritisnemo na pekač obloženem s peki papirjem. Pečemo 15 min na 180 stopinj celzija. Na sopari stopimo temno čokolado in vanjo povaljamo ohlajene kekse. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.