Kokos borovnica cheesecake
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokos borovnica cheesecake

SESTAVINE:
1 plast:
* 125 g datljev
* 125 g mandljev
* 100 g lešnikov
* 2 žlice kokosovega olja
2 plast:
* 125 g namočenih indijskih oreščkov
* 3 žlice kokosove moke
* 3 žlice kokosovih ostruščkov
* 1 skodelica kokosovega mleka
* ščepec soli
3 plast:
* 125 g namočenih indijskih oreščkov
* 1 skodelica borovnic
* ščepec soli
* vaniljeva aroma
* 0,5 dcl preostale vode namočenih indijskih oreščkov

OPIS POSTOPKA: 
Priprava prve (1.) plasti: v mešalniku zdrobimo datlje, mandlje in lešnike do drobne teksture. Predlagam (v primeru manj močnejšega mešalnika), da zdrobite vsako sestavino posebej. Zdrobljene sestavine združimo v večji posodi, dodamo kokosovo olje in vse skupaj zmešamo v rahlo sprijemljivo maso. Tako dobljeno maso razporedimo po pekaču. Priporočam uporabo peki papirja. Če masa ni dovolj kompaktna, dodamo še nekaj stopljenega kokosovo olje. Pekač z maso postavimo v zamrzovalnik, pristopimo k pripravi druge plasti.

Priprava druge (2.) plasti: v mešalniku do dobra zmeljemo vse sestavine druge plasti. Pekač s pripravljeno prvo plastjo vzamemo iz zamrzovalnika in po njej enakomerno razporedimo pravkar pripravljeno drugo plast. Narejeno ponovno postavimo v zamrzovalnik za dobre pol ure.

Priprava tretje (3.) plasti: v mešalniku do dobra zmeljemo vse sestavine tretje plasti. Vodo indijskih oreščkov dodajamo le po potrebi. Zamrznjeno torto iz dveh plasti vzamemo iz zamrzovalnika in nanjo enakomerno razporedimo še tretjo plast. Okrasimo in zamrznemo za 5 ur ali čez noč.

Namig: cheesecake lahko hranimo v zamrzovalniku dlje časa. En košček se odtali pri sobni temperaturi v pol ure ali v 30-ih sekundah v mikrovalovni pečici.

ČAS PRIPRAVE: 5 ur
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.